TANTUM VERDE DUO Oral Sprey

Endikasyon Bilgisi :

Etken maddesi oral benzidamin kombinasyonları olan TANTUM VERDE DUO Oral Sprey, ağrıya ve iltihaba sebep olan biyolojik etkenleri azaltan, ağrı kesici ve iltihap önleyici bir  ağız solüsyonudur. TANTUM VERDE DUO, boğaz ağrısı, bademcik iltihabı, soluk borusu iltihabı, farenjit, aft  gibi ağız boşluğu ve boğaz bölgesindeki rahatsızlıkların tedavisinde; dil iltihabı; ağız hijyeninin sağlanması; ağız bölgesindeki operasyonlardan sonra; diş eti hastalıkları; diş çekimi ve diş ile ilgili operasyonlardan sonra diş eti iyileşmesinin hızlanması; protez kullanımından dolayı oluşan ağız içi iltihapları; kemoterapi, radyoterapi veya diğer nedenlerden dolayı oluşan ağız içi yüzeyi iltihaplanması durumlarında kullanılabilir.

 

TANTUM VERDE DUO % 0,15 / % 0,12 Oral Sprey Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. TANTUM VERDE DUO, ağız boşluğu ve boğaz bölgesinde iltihap önleyici/ağrı kesici olarak kullanılmaktadır.
  2. İlacın etken maddesine veya diğer bileşenlerine karşı bir alerjiniz var ise (aşırı hassasiyet);  bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  3. Eğer ağır karaciğer hastalığı veya ya da böbrek sorunlarınız var ise: varsa; TANTUM VERDE DUO’yu kullanmadan önce hekiminize durumunuz hakkında bilgi veriniz.
  4. TANTUM VERDE DUO yemekten sonra ve dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulanmalıdır. İlacı ağzınızda en az 20-30  saniye  kadar tutup, daha sonra tükürünüz. yutmayınız. Uygulamadan sonra dişlerinizi fırçalamayınız, bir şey yeyip, içmemeye özen gösteriniz.
  5. TANTUM VERDE DUO’yu uyguladıktan sonra ağzınızda hoş olmayan bir tat oluşabilir. Bu tadı yok etmek için ağzınızı bir başka sıvı ya da su ile çalkalamayınız. Bu durum ilacın etkinliğini azaltabilir.
  6. TANTUM VERDE DUO’yu gözlerinize ve kulaklarınıza temas ettirmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
  7. İstenen sonucu almak için hekiminizin tavsiye ettiği kullanma süresini dikkate alınız. Tedaviyi erkenden kesmeyiniz.
  8. Eğer ağır karaciğer hastalığı veya ya da böbrek sorunlarınız var ise: varsa; TANTUM VERDE DUO’yu kullanmadan önce hekiminize durumunuz hakkında bilgi veriniz.
  9. Emzirme ve gebelik dönemlerinde TANTUM VERDE DUO’yu hekiminize danışmadan kullanmayınız.

 

TANTUM VERDE DUO Oral Sprey’in kullanım Şekli:

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. ANTUM VERDE DUO’yu  kullanmadan önce düzenli bir püskürtme elde etmek için birkaç defa havaya püskürtünüz. Daha sonra ağzınızın içine (ağız boşluğuna) yönelterek püskürtünüz. Yaklaşık 20-30 saniye kadar ağızda tutup, kalan kısmını tükürünüz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. TANTUM VERDE DUO ile tedavi sırasında karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

İlaç Etken Maddesi: Benzidamin kombinasyonları
İlaç Marka İsmi: TANTUM VERDE DUO % 0,15 / % 0,12 Oral Sprey
TANTUM VERDE DUO, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Ağız Sağlığı, Lokal ağız tedavisi için diğer ajanlar, Topikal oral non-steroid antiinflamatuvar ve benzidamin kombinasyonları şeklinde sınıflandırılmış olup, A01AD02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz TANTUM VERDE DUO, ANGELİNİ İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

TANTUM VERDE DUO % 0,15 / % 0,12 Oral Sprey’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

daha sonra girilecek

TANTUM VERDE DUO % 0,15 / % 0,12 Oral Sprey’in kısa ürün bilgisi

daha sonra girilecek

TANTUM VERDE DUO da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir