DEVİT-3 10.000 I.U. Yumuşak Kapsül

Vitamin D3 (Kolekalsiferol) aktif  maddesini içinde bulunduran DEVİT-3 10.000 I.U. yumuşak kapsül, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Vitaminler, Vitamin A ve D, Vitamin D ve analogları, Vitamin D3 şeklinde sınıflandırılmış olup, A11CC05 ATC Koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz DEVİT-3 Yumuşak Kapsül , DEVA HOLDİNG  firmasının ürünüdür.

DEVİT-3 10.000 I.U için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, DEVİT-3 ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, DEVİT-3 dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; DEVİT-3 kullanım şekli; DEVİT-3 yan etki, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler vb. DEVİT-3  Yumuşak Kapsül ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

DEVİT-3 10.000 I.U. Yumuşak Kapsül’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

DEVİT-3 10.000 I.U. Yumuşak Kapsül'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

DEVİT-3 10.000 I.U. Yumuşak Kapsül’ün kısa ürün bilgilendirmesi

DEVİT-3 10.000 I.U. Yumuşak Kapsül'ün kısa ürün bilgilendirmesi

Bileşimi: İlacın etken maddesi kolekalsiferol(10.000 I.U.) ; yardımcı maddeleri ise; gliserin, ayçiçek yağı, deiyonize su, jelatin (balık derisi jelatini) ve sorbitol bileşenlerini içerir.

Endikasyon bilgisi: Vitamin D eksikliğinde kullanılan bir ilaçtır.

Kontrendikeleri: aşırı hassasiyet, böbrek işlev bozukluğu, damarlarda sertleşme, idrar veya kanda kalsiyum düzeyinde yükseklik,

Etkileşim: İzoniyazid, imidazol, Alüminyum ve Magnezyum ilaçları, kolestiramin, kortizonlu ilaçlar, Kardiyak glikozidler, Aktinomisin, kalsiyum içeren ilaçlar, antiepileptikler.

DEVİT-3 kullandıktan sonra şiddetli karın ağrısı, nefes alma zorluğu, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , boğaz ve dilde şişkinlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

yan etki: yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

DEVİT-3 de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. DEVİT-3 ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir. DEVİT-3 ‘ü size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca DEVİT-3 Yumuşak Kapsül’ü bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir