SIPROSAN 250 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Siprofloksasin‘ dir. SIPROSAN 250 mg Film Tablet, vücuttaki bakterilerle savaşarak, siprofloksasine duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir. Siprosan 250 mg,  meningokok adlı bakteri türünün sebep olduğu kan dolaşımı (septisemi-bakteriyemi) ve menenjit (beyin zarı iltihabı ve omurilik iltihabı) enfeksiyonunda; akciğer iltihabı-pnömoni ; yüz sinüslerinin içindeki hava boşluklarında iltihaplanma; sık sık nükseden dış kulak ve orta kulak enfeksiyonu (Akut otitis media); bronşitli hastalarda hastalığın kötüleşme evresi; şarbon hastalığının ilerlemesinin yavaşlatılması; bakteri kaynaklı ishal; göz iltihabı; böbrek, idrar kesesi, idrar yolu ve safra kanalında iltihaplanma; bel soğukluğu, prostat, testis ve yumurtalık iltihaplanmasını da içeren genital bölge enfeksiyonu; eklem veya kemik enfeksiyonu; apse, çıban, deri altı dokusunun yaygın cerahatlı iltihabı; karın içinin iltihabi durumları ve vücudun mikroplara karşı savunma mekanizmasının bozulması sebebiyle ortaya çıkan enfeksiyonda ve enfeksiyon kapma riskinin yüksek olduğu durumlarda enfeksiyon oluşmasının engellenmesinde etki göstermektedir. Ayrıca, 1-17 yaş arası çocuklarda komplike idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek enfeksiyonlarının 2. ve 3. basamak tedavisinde, kistik fibrozisin P. aentginosa adlı bakteriye bağlı akciğer enfeksiyonlarının tedavisinde ve şarbonda kullanılmaktadır.

 

Siprosan Film Tablet 250 mg Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. SIPROSAN, virüslerin sebep olduğu soğuk algınlığı veya grip enfeksiyonunu tedavi etmemektedir.
  2. Astımınız var ise ve Teofilin ile tedavi görüyorsanız ya da kalp ritm bozukluğunuzla ilgili kinidin ( Quinicardine, Natisedine Longacor); amiodaron hidroklorür (Cordarone); sotalol hidroklorür (Darob, Talozin); digoksin (Digoxsin-Sandoz, Digoxine Nativelle) ya da tizanidin (Sirdalud, Devalud) ile tedavi görüyorsanız SIPROSAN kullanmaya başlamadan önce hekiminize bildirmelisiniz.
  3. Tedavinin ilk günleri iyi belirtiler görülmeye başlasa da, SIPROSAN ’i reçetenizde yazıldığı gibi hekiminizin uygun bulduğu dozda ve sıklıkta kullanmalısınız. Çünkü hastalığınız tam  anlamıyla tedavi olmadan da düzelme gösterebileceğinden bu durum sizi yanıltmamalı.
  4. SIPROSAN ‘ı sizdeki aynı belirtileri ve şikayetleri taşısa bile bir başkasıyla paylaşmayınız.
  5. Tedaviniz süresince güneş ışıklarından korununuz. Eğer güneş altında kaldıktan sonra cildinizde şiddetli kızarıklık, yanma, su toplamış kabarcıklara rastlarsanız hekiminizi arayınız.
  6. SIPROSAN kullandığınız sürece gün içinde ilacı alırken içtiğiniz suyun haricinde de bol miktarda sıvı tüketmeye özen gösteriniz.
  7. Bu ilaç tendon (bilhassa aşil tendonunun) şişmesine ya da yırtılmasına yol açabilir. Eğer 60 yaşın üzerindeyseniz ve ağız yoluyla steroid grubu bir ilaç kullanıyorsanız ya da böbrek, kalp veya akciğer nakli geçirdiyseniz; Siprofloksasin’in bu etkisinin görülmesi daha muhtemeldir. Eğer ani bir ağrı, acı, şişme, sertlik, kolay incinme, eklemlerinizde hareket zorluğu hissederseniz; ilacı kullanmayı kesiniz ve derhal hekiminizi arayınız,  medikal bakım ve direktif alıncaya kadar eklemlerinizi fazla hareket ettirmemeye dikkat ediniz.
  8. Eğer miyastenia gravis (çizgili kas zayıflığı), diyabet (şeker hastalığı), hipokalemi, eklem rahatsızlığı, daha önce geçirilmiş nöbet veya felç; uzun QT sendromu (kendinizde ya da ailenizde), böbrek ve/veya karaciğer rahatsızlıklarından biri kendinizde bulunuyorsa; SIPROSAN ile tedaviye başlamadan önce hekiminize söylemelisiniz.
  9. Siprofloksasin’e veya levofloksasin (Cravit, Tavanic); norfloksasin (Noroxin); ofloksasin (Menefloks, Ofloks, Tarivid); moksifloksasin (Avelox, Moxitec); enoksasin (Comprecin, Enoksetin) vb. ilaçlarla daha önceden antibiyotik alerjisi geliştiyse SIPROSAN ‘ı kullanmamalısınız.
  10. Siprofloksasin kullanımıyla  ishal gelişebilir. Eğer ishalseniz ve dışkınız aşırı sulu veya kanlı ise hiç vakit kaybetmeden hekiminizi aramalısınız. Böyle bir durum bağırsaklarınızda yeni bir enfeksiyonun başlangıcı olabilir. Hekiminiz söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.
  11. SIPROSAN ’ı süt, yoğurt gibi besinler veya kalsiyum içerikli meyve sularıyla birlikte yutmayınız. Bu tür besinler Siprofloksasin ile tedavinin etkinliğini azaltmaktadır.
  12. Siprofloksasin’i almadan önceki yaklaşık 6 saat veya aldıktan sonraki 2 saat süresince; sükralfat (Antepsin) veya didanozin (Videx); talcid, rennie, kompensan gibi antiasitler; vitaminler  ya da demir, çinko içeren mineral ilaçları Siprofloksasin’i almadan önceki yaklaşık 6 saat veya aldıktan sonraki 2 saat süresince kullanmaktan sakınınız. Bu ilaçları Siprofloksasin ile birlikte kullanmak Siprofloksasin’in etkinliğini yavaşlatabilir.
  13. Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekime bildirmeden kullanılması sakıncalıdır. Eğer tedaviniz sürerken  hamile kalırsanız veya hamilelik şüpheniz bile olsa; derhal hekiminizi haberdar ediniz.

 

Siprosan Film Tablet 250 mg’ın Kullanım Şekli :

  1. Hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Her ne sebeple olursa olsun SIPROSAN’ı tarif edildiği gibi kullanmıyorsanız bunu hekiminize söylemelisiniz. Zira hekiminiz bu ilacın üzerinizde etkisinin olumlu olmadığına kanaat getirir ve gereksiz yere tedaviyi değiştirebilir.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu suyla beraber yutunuz. Doz miktarını ve tedavi süresini hekiminiz durumunuza göre belirleyecektir. Siprosan, aç veya tok kullanılabilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. SİPROSAN kullanırken, nefes almada zorluk, karın ağrısı, kurdeşen, yüzde, dudaklar, dil ve boğazda şişlik gibi alerjiyi işaret eden  bir durumda acil tedavi desteğine ihtiyacınız olacağından derhal hekiminizle görüşünüz. 
  2. Kalp çarpıntısı, bilinç bulanıklığı, benizde solgunluk veya sararma, koyu renkli idrar, ateş, halsizlik, kolay çürük oluşumu ya da kanama, uyuşukluk, nöbet, istem dışı kasılmalar, karıncalanma, boğaz ağrısı, bulantı, kusma, asabiyet, baş ağrısı, ciltte kırmızı döküntü  gibi çok nadir rastlanabilen alışılmadık bir durumla karşılaşıldığında derhal hekiminize bilgi verilmelidir.
  3. Güneşe hassasiyetin artması, baş dönmesi, uyuklama, endişe hissi, bulanık görme, bulantı, ishal, kusma; SİPROSAN ilacın hafif yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Siprofloksasin
İlaç Marka İsmi: SIPROSAN 250 mg Film Tablet
Sırasıyla, ANTİENFEKTİFLER (SİSTEMİK),  Sistemik kullanılan antibakteriyeller, Fluorokinolonlar  ve Siprofloksasin olarak sınıflandırılmış şekilde, J01MA02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini Drogsan İlaçları Sanayi ve Tic. A.Şti. yapmaktadır Ruhsatı da aynı şirkete aittir.
SİPROSAN 250 mg Film Tablet prospektüsü, kullanım talimatı ve SİPROSAN ‘a ait kısa ürün bilgileri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen (yan) etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler)  Pdf belgeleri

SİPROSAN 250 mg Film Tablet prospektüs, kullanma talimatı

SİPROSAN 250 mg Film Tablet prospektüs, kullanma talimatı

SİPROSAN 250 mg Film Tablet’e ait kısa ürün bilgisi

SİPROSAN 250 mg Film Tablet'e ait kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir