ROCALTROL 0.5 mcg 30 Yumuşak Kapsül

Kalsitriol adlı etken maddeyi içinde bulunduran ROCALTROL 0.5 mcg Yumuşak Kapsül sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Vitaminler,  Vitamin A VE D, Vitamin D analoğu ve kalsitriol şeklinde sınıflandırılmış olup, A11CC04 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ROCALTROL, DEVA HOLDİNG firmasının ürünüdür .

ROCALTROL için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, ROCALTROL ne ilacıdır; ROCALTROL’e başlamadan önce uyulması gerekenler, ROCALTROL dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; ROCALTROL kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi ROCALTROL 0,5 mcg Kapsül ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

ROCALTROL 0.5 mcg 30 Yumuşak Kapsül’e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

ROCALTROL 0.5 mcg 30 Yumuşak Kapsül'e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

ROCALTROL 0.5 mcg 30 Yumuşak Kapsül’ün kısa ürün bilgisi

ROCALTROL 0.5 mcg 30 Yumuşak Kapsül'ün kısa ürün bilgisi

Kalsitriol (0,5 mcg): postmenopozal osteoporozda ve renal osteodistrofi tedavisinde; D3 vitamini metaboliti

Doz: 1-2 defa 0,25 mcg

Kontrendikeleri: alerji hassasiyeti, metastatik kalsifikasyon, hiperkalsemi, D vitamini toksisitesi

Etkileşim: Klorotiyazid, klortolidon, hidroklorotiazid, politiazid, metiklotiazid, bendroflumetiazid, indapamid, metolazon, kolestiramin, kolekalsiferol, fenobarbitol, fenitoin, antiasitler, kardiyak glikozitler, barbitüratlar, kortizon, prednizon, deksametazon

ROCALTROL, hamilelikte C kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekime danışmadan kullanmayınız.

ROCALTROL kullanırken şiddetli karın ağrısı , nefes almada zorluk, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

ROCALTROL Yan etki: mide ağrısı , abdominal rahatsızlık, mide bulantısı, kabızlık.

ROCALTROL da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz ROCALTROL’ü nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. ROCALTROL’ü size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. ROCALTROL Kapsül ile tedavi yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir