RHEUMON IM Ampul

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi  Etofenamat‘ tır. RHEUMON IM Ampul,  vücutta  iltihap ve ağrıya sebep olan belirli biyolojik etkenleri azaltan, iltihap giderici ve ağrı kesici bir ilaçtır. RHEUMON Ampul, osteoartrit (kireçlenme), romatoid artrit, ankilozan spondilit  belirti ve bulgularının tedavisi ile siyatik gibi romatizmal hastalık ağrılarıbel ağrısı, sırt ağrısı gibi akut kas-iskelet sistemi ağrıları, akut gut artriti ağrıları,  ameliyat sonrası şişlik ve ağrı ya da  kaza veya spor yaralanmalarına bağlı burkulma, incinme ve ezilmelerde görülen şişlik ve ağrılarda ve bayanlarda adet dönemi (Dismenore) ağrılarında kullanılmaktadır. Ayrıca ateş düşürücü özelliği de vardır. Kullanımı 18 yaş üstü yetişkinler içindir. RHEUMON Ampul, sadece Etofenamat’ ın topikal uygulamasının yararlı olmadığı veya uygun bulunmadığı hallerde kullanılır. Tedavi tek bir enjeksiyonla sınırlandırılmalıdır.

Osteoartrit (Kireçlenme): Eklemlerde kıkırdak dokunun yapısında bozulma, kıkırdakta incelme, aşınma ve tahribatın ortaya çıktığı bir eklem hastalığıdır.
Romatoid artrit: Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen esas olarak eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve fonksiyon kaybına yol açan, ancak vücuttaki diğer organları da etkileyebilen, yangılı, kronik  bir iltihaplı eklem hastalığıdır.
Ankilozan spondilit :Omurlarla kaburgalar arasındaki  eklemler ile omurga, kuyruk sokumu kemiği ve leğen kemiğini birleştiren eklemlerin sertleşmesi, hareket yeteneğinin azalması ya da kaybolmasıyla karakterize ağrılı ilerleyici, iltihaplı romatizmal bir hastalıktır.
Akut Gut artriti: Ayak parmaklarında, ayaklarda, ayak bileklerinde, diz, dirsek, ellerde ve el bileklerde ani ağrı nöbetleriyle kendini gösterir. En çok ayak baş parmağını etkileyen bir tür eklem iltihabı olan akut gut artriti, kanda bulunan ürik asit oranının artması nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır.

RHEUMON IM Ampul Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Eğer  kanama ve pıhtılaşma bozukluğu, kalp yetmezliği, yüksek kan basıncı, yüksek tansiyon, astım, karaciğer  veya böbrek rahatsızlığı durumlardan herhangi birisi var ise; ilacı kullanmadan önce  doktorunuzu bilgilendiriniz.
  3. İlacın kullanımı sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşım problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurmalısınız.
  4. Ciddi kalp yetmezliğiniz, karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da kanın pıhtılaşmasını önlemek için kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız,  kalbi besleyen damarlarınızla ilgili bir ameliyat olacaksanız veya hamileliğinizin 6. ayından sonraki döneminde iseniz ya da bebek emziriyorsanız, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız. İlacın kullanımı sizin için uygun değildir.
  5. Bypass ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarda kullanmayınız.
  6. RHEUMON Ampul, 18 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.
  7. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Hamileliğin 6. ayından sonra  ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

RHEUMON IM Ampul’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. RHEUMON Ampul, kas içine enjeksiyon yolu ile uygulanır.

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, kusma, ishal ve bazı hastalarda kansızlığa neden olabilen  mide bağırsak sisteminde hafif kan kaybı görülebilir.

İlaç Etken Maddesi: Etofenamat
İlaç Marka İsmi: RHEUMON IM Ampul

RHEUMON IM Ampul kullanma talimatı

RHEUMON-IM-Ampul-İlaç-Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir