THERMO-EFEMAT Krem

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi Etofenamat, Benzil nikotinat‘ tır. THERMO-EFEMAT Krem, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan biyolojik faktörleri azaltan, iltihap giderici ve ağrı kesici bir ilaçtır. THERMO-EFEMAT, kas romatizması, omurga veya eklemlerde aşırı zorlanmaya ve erozyona bağlı olarak gelişen hastalıklar (spondiloz, artroz, kireçlenme) ve tendinit, bursit gibi eklem çevresindeki yumuşak dokunun iltihabi hastalıklarına bağlı ağrılar ile kas gerginliği birlikte olan ağrılı omuz tutulması, bel ağrısı, (lumbago),  siyatik ağrısı, kaza veya yaralanmalarda (spor yaralanmaları gibi)   görülen el ve ayaklardaki akut ezilme, burkulma ve zorlanmalara bağlı ağrılarda kullanılmaktadır. Kullanımı 18 yaş üstü yetişkinler içindir.

THERMO-EFEMAT Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. THERMO-EFEMAT, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan biyolojik faktörleri azaltan bir ilaçtır.
  3. Kremin ağzınıza, burnunuza ve gözünüze temasından kaçınınız. Yanlışlıkla temas etmişse bol su le yıkayınız.
  4. İlacı enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı, kabartı ve isilik oluşmuş cilt bölgesi ve  yanık cilt bölgelerinde kullanmayınız. Bu tür durumların tamamen iyileşmesini bekleyiniz. İyileştikten sonra ilacı uygulayınız.
  5. İlacı uyguladıktan sonra birkaç dakika kuruması için bekleyiniz. Krem kuruduktan sonra giyininiz.
  6. Kremi uyguladıktan sonra en az bir saat banyo veya duş yapmayınız.
  7. Tedavi edilen cilt bölgesini bandaj ile sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi  sıcağa maruz kalacak şekilde uygulamalar yapmayınız.
  8. •18 yaşından küçüklerde kullanmayınız.
  9. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Hamileliğin 6. ayından sonra  ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

 

THERMO-EFEMAT Krem’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacı ağrılı bölgeye, bölgenin büyüklüğüne göre en fazla fındık büyüklüğünde sıkınız ve  dairesel hareketlerle masaj yaparak cilde yediriniz ve birkaç dakika kuruması için bekleyiniz. Krem kuruduktan sonra giyininiz.
  3. Günde 3-4 defa uygulanır.
  4. Kaza veya spor yaralanmaları gibi künt travmalarda ve romatizmal ağrılarda tedavi süresi 2 haftadır. Ancak ağrı şikayetlerinin devam etmesi halinde tedaviye devam edip etmeyeceğiniz hususunu doktorunuz belirleyecektir.

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Tedavi edilen bölgede kızarıklık gibi hafif yan etkiler görülebilir.

İlaç Etken Maddesi:   Etofenamat, Benzil nikotinat
İlaç Marka İsmi: THERMO-EFEMAT Krem

THERMO-EFEMAT Krem kullanma talimatı


THERMO-EFEMAT-Krem-İlaç-Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir