RASTEL 50 mg efervesan tablet

Endikasyon Bilgisi :

Deksketoprofen isimli etken maddeyi içinde bulunduran RASTEL efervesan, vücutta  iltihap ve ağrıya sebep olan belirli biyolojik faktörleri yavaşlatan, ağrı kesici ve iltihap durumlarında etkili bir ilaçtır. RASTEL efervesan tablet, diş eti iltihabına bağlı diş ağrısı, regl sancısı, cerrahi operasyondan sonraki ağrılar, guta (damla hastalığına) bağlı ağrılar, eklem kireçlenmeleri, eklem iltihabı veya romatizmaya ya da ezilme, burkulmaya bağlı omuz, boyun, bel, bacak, bilekler, sırt ağrısı gibi kas iskelet sistemindeki eklem ve yumuşak dokudaki ağrı ve şişliğin hafifletilmesinde kullanılmaktadır.

 

RASTEL 50 mg efervesan tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine (Deksketoprofene) veya diğer bileşenlere karşı daha önce bir hassasiyet durumu yaşadıysanız; RASTEL efervesan tableti kullanmanız önerilmez.
  2. Şeker hastalığı, sigara kullanımı, İltihabi bağ dokusu hastalığı, SLE (sistemik lupus eritomatozus), tıkayıcı akciğer hastalığı, geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak hastalığı, geçirmiş olduğunuz mide kanaması hikayesi, ağrı kesicilere karşı mide hassasiyeti, yüksek tansiyon (hipertansiyon), kalp hastalığı, konjestif kalp yetmezliği, geçmişte yaşanan bir kalp krizi, felç veya kan pıhtılaşması, üreme bozuklukları veya kısırlık testi yaptıracak olmak, önceden yaşanmış  veya halen var olan ülseratif kolit öyküsü, gastrointestinal kanalda ihtihaplı ve kronik bir hastalık Crohn hastalığı öyküsü, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı durumlarından herhangi birine sahip iseniz RASTEL efervesanı almadan önce mevcut rahatsızlıklarınızı ve almakta olduğunuz ilaçlar hususunda hekiminizle önemle konuşunuz. Çünkü ilacınızı güvenli bir şekilde alabilmeniz için hekim tarafından ilaç dozunda ve uygulama aralığında ayarlama yapmayı gerekli görebilir ya da RASTEL efervesan ile tedaviyi sizin için uygun bulmayabilir.
  3. By-pass ameliyatından önce ya da sonraki ağrılar veya iltihabi durumlar için RASTEL efervesan alınmamalıdır.
  4. RASTEL efervesan tabletin vücuda verebileceği zararlı etkilere sebep olmadığından emin olmak için hekiminizle planladığınız görüşmeleri aksatmamaya özen gösteriniz.
  5. Hekim  tavsiyesi bulunmadıkça çocuklara vermeyiniz.
  6. RASTEL efervesan alırken kesinlikle alkol kullanmayınız. Alkollü içecekler mide kanaması riskini arttırabilir.
  7. RASTEL efervesan ile tedavide mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi tehlikeler söz konusu olabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde  kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde hiç vakit kaybetmeden hekim ya da bir sağlık kuruluşuyla irtibat kurulmalıdır.
  8. Yaşlı hastaların mide ve bağırsaklardaki  bu ciddi yan etkilerin görülme olasılığı daha yüksektir.
  9. Aktif veya tekrarlayan mide-bağırsak ülseri, mide kanaması, ağır karaciğer veya böbrek hastalığı,  ciddi kalp hastalığı  durumlarından birine sahipseniz;  RASTEL efervesan kullanmanız önerilmez.
  10. Hamilelikte ve  emzirme dönemlerinde RASTEL efervesan alımı;  emzirilen bebek ve anne karnındaki bebek için zararlı olabilir.

 

RASTEL 50 mg efervesan tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin  direktiflerine uyunuz.
  2. RASTEL efervesanın her dozunu 1 bardak su içinde çözündürerek bekletmeden kullanınız. İlacın ağrıya karşı etkisinin daha çabuk olması için yemek yemeden yaklaşık yarım saat önce içmeniz tavsiye edilir.  Ancak, midenize verebileceği rahatsızlığı önlemek amacıyla RASTEL efervesanı tok karına içmeniz önerilmektedir
  3. Bu ilaç 24 saat içerisinde 75 mg’dan daha fazla alınmamalıdır. Tercihen 8 saatlik aralıklar olmak kaydıyla 3 kere 1/2 (yarım) veya günde 1 kere 1 adet (50 mg) RASTEL efervesan alınabilir.

 

RASTEL 50 mg efervesan tablet’in Olası Yan Etkileri

  1. RASTEL efervesan alımını takiben nefes alamama, kurdeşen/üritker, yüzde , dudaklar veya ağız içinde şişkinlik gibi bir durumda hemen hekiminizi bilgilendiriniz veya tıbbi destek için sağlık kuruluşunun acil bölümüne gidiniz.
  2. Bulantı, kusma, karın ağrısı, midede rahatsızlık hissi, diyare RASTEL efervesanın görülebilecek  yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Deksketoprofen trometamol
İlaç Marka İsmi: RASTEL 50 mg efervesan tablet

Ruhsat sahibi: Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No.4
34467 Maslak / Sarıyer/ İSTANBUL
Tel: 0212 366 84 00- Faks: 0212 276 20 20
Üretici Firma : Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Orhan Gazi Mahallesi, Tunç Caddesi, No: 3 Esenyurt / İstanbul

RASTEL 50 mg efervesan tablet kullanma talimatı


RASTEL 50 mg efervesan tablet kullanma talimatı

RASTEL 50 mg efervesan tablet kısa ürün bilgisi


RASTEL 50 mg efervesan tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir