RASTEL PLUS 25 mg/8 mg efervesan tablet

Endikasyon Bilgisi :

Deksketoprofen (25 mg) ile tiyokolşikosid (8 mg) isimli etken maddeyi ihtiva eden RASTEL PLUS efervesan tablet , kas gevşetici, ağrı kesici ve iltihap giderici etkisiyle; ağrıyla birlikte ilerleyen kas gerginliğini azaltır ve ortadan kaldırır. RASTEL PLUS, boyun, bel, kalça veya sırt bölgesi gibi vücudun çeşitli bölgelerinde kas tutulmasıyla birlikte görülen omurilik kaynaklı ağrılarda; bel veya boyun fıtığı, sırt fıtığı, eklemlerde kireçlenmeye,üşütmeye, kas veya eklemlerdeki travmaya, zedelenmeye. tendinit, bursit vb. yumuşak doku romatizmasına bağlı ağrı ve kas gerginliği durumlarında kullanılır.

 

RASTEL PLUS 25 mg/8 mg efervesan tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine (Deksketoprofene veya tiyokolşikoside) veya diğer bileşenlere karşı daha önce sizde bir hassasiyet durumu oluştuysa; RASTEL PLUS kullanmanız önerilmez.
  2. Hekim başka türlü önermedikçe, RASTEL PLUS 1 haftadan daha fazla kullanılmamalıdır.
  3. RASTEL PLUS’ı diğer kas gevşeticilerle beraber eş zamanlı kullanmamalısınız. Daimi olarak kullandığınız kas gevşetici bir ilacınız var ise; bunu hekiminize muhakkak bildirmelisiniz.
  4. RASTEL PLUS’ı bir mide koruyucuyla beraber kullanmanız, ilacın midenize verebileceği tahrişi azaltacaktır.
  5. Kas kütlesi kaybı ve ilerleyici güçsüzlükle karakterize kalıtımsal kas hastalığı belirtileri olan kişilere RASTEL PLUS tedavisi kesinlikle uygulanmamalıdır.
  6. Aspirine ve türevlerine ya da ibuprofen, ketoprofen gibi diğer iltihabi reaksiyonu önleyici diğer ağrı kesicilere karşı geçmişte soluk alamama, hışıltılı solunum, ciltte kaşıntılı kırmızı döküntüler, burun mukozasında, dudaklar yada ağız içinde boğazın, dilin şişmesi gibi alerjik reaksiyon durumu yaşadıysanız; RASTEL PLUS’ ı kullanmamalısınız.
  7. Şayet geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak hastalığı, geçirilmiş mide kanaması öyküsü, ağrı kesicilere karşı mide tahrişi, önceden yaşanmış  veya halen var olan ülseratif kolit öyküsü, gastrointestinal kanalda ihtihaplı ve kronik bir hastalık Crohn hastalığı öyküsü, iltihabi bağ dokusu hastalığı; varfarin, coraspin vb kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç alıyor olmak, kalp krizi veya felç geçirmiş olmak, üreme bozuklukları, yakın tarihte kısırlık testi yaptıracak olmak, kalp hastalığı, epilepsi veya herhangi bir nöbet hastalığı, pnömoni (zatürre), bronşektazi, astım, KOAH, bronşektazi gibi akciğer hastalıkları, sigara kullanmak, konjestif kalp yetmezliği, böbrek hastalığı, şeker hastalığı, idrar sökücü bir ilaç kullanıyor olmak, SLE (sistemik lupus eritomatozus), vücutta ödem, yüksek tansiyon (hipertansiyon) vakalarından birisi sizde var ise; RASTEL PLUS’ı  almadan önce mevcut rahatsızlıklarınızı ve almakta olduğunuz ilaçları hekiminize bildiriniz. Çünkü bu ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için hekiminiz ilaç dozunda ve uygulama aralığında ayarlama yapmayı gerekli görebilir ya da RASTEL PLUS’la tedaviyi başlatmayabilir.
  8. RASTEL PLUS,  by-pass ameliyatından önce ya da sonraki ağrılar veya iltihabi durumlar için kullanılmamalıdır.
  9. RASTEL PLUS’ın vücuda verebileceği zararlı etkilere sebep olup olmadığının kontrol ve takibi için bir sağlık kuruluşuyla irtibatta olunuz.
  10. Alkollü içecekler mide kanaması riskinde artışa sebebiyet verebileceğinden RASTEL PLUS’la tedaviniz süresince alkol tüketmemeye özen gösteriniz.
  11. RASTEL PLUS tedavisi süresince mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi tehlikeler gelişebilir. Kahve telvesi şeklinde kusma, kanlı öksürük, kanlı dışkı gibi kanamayı işaret eden belirtilerden birini kendinizde görürseniz; acilen hekiminizi arayınız. Yaşlı kişilerin mide ve bağırsaklarında bu ciddi istenmeyen etkilerin görülme ihtimali daha fazladır.
  12. Ağır kalp, karaciğer veya böbrek hastaları ve mide kanaması, aktif veya tekrarlayan mide-bağırsak ülseri olan hastalara RASTEL PLUS verilmemelidir.
  13. Hamilelikte ve emzirme süresince RASTEL PLUS  hekime danışılmadan kullanılmamalı, zira emzirilen bebeğe ve anne karnındaki bebeğe zarar verebilir.

 

RASTEL PLUS 25 mg/8 mg efervesan tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz.
  2. RASTEL PLUS’ın her bir dozunu 1 bardak su içinde çözündürerek bekletmeden kullanınız. Midenize verebileceği tahrişin önlenmesi için RASTEL PLUS’ı  yemek esnasında veya yemek yedikten sonra karnınız tokken içmelisiniz.
  3. Günlük önerilen doz : 12 saatlik arayla günde 2 defa  1 er tablet şeklindedir.

 

RASTEL PLUS 25 mg/8 mg efervesan tablet’in Olası Yan Etkileri

  1. RASTEL PLUS kullanımının ardından soluk alamama, hışıltılı soluma, ciltte kırmızı kaşıntılı döküntüler, karın ağrısı, boğaz, dil, ağız içi veya yüzde şişme gibi bir durumda tıbbi destek için hiç vakit kaybetmeden hekime haber verilmeli ve  bir sağlık kurumuna acilen gidilmelidir.
  2. Sulu dışkı, karın ağrısı, midede rahatsızlık hissi, kusma, mide bulantısı RASTEL PLUS’ın nadiren görülebilecek yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Deksketoprofen+tiyokolşikosid
İlaç Marka İsmi: RASTEL PLUS 25 mg/8 mg efervesan tablet

Ruhsat sahibi: Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Adres :Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No.4
34467 Maslak / Sarıyer/ İSTANBUL
Tel: 0212 366 84 00- Faks: 0212 276 20 20
Üretici Firma : Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Orhan Gazi Mahallesi, Tunç Caddesi, No: 3 Esenyurt / İstanbul

RASTEL PLUS 25 mg/8 mg efervesan tablet kullanma talimatı


Daha sonra eklenecektir.

RASTEL PLUS 25 mg/8 mg efervesan tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir