PRİMSEL 10 mg/2 mL I.M./I.V. enjeksiyonluk çözelti içeren ampul

Metoklopramid adlı etken maddeyi içinde bulunduran PRİMSEL 10 mg/2 mL I.M./I.V. Ampul sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastrointestinal Fonksiyonel Hastalıklarında Kullanılan İlaçlar, Motilite stimülanları ve metoklopramid şeklinde sınıflandırılmış olup, A03FA01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz PRİMSEL, OSEL İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

PRİMSEL için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, PRİMSEL ne ilacıdır; PRİMSEL’e başlamadan önce uyulması gerekenler, PRİMSEL dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; PRİMSEL kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi PRİMSEL Ampul ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

PRİMSEL 10 mg/2 ml I.M./I.V. Ampul’e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

PRİMSEL 10 mg-2 ml I.M.-I.V. Ampul'e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

PRİMSEL 10 mg/2 mL I.M./I.V. Ampul’ün kısa ürün bilgisi

PRİMSEL 10 mg-2 mL I.M.-I.V. Ampul'ün kısa ürün bilgisi

PRİMSEL, bulantı ve kusmada; antiemetik

yetişkinlerde 3 defa 10 mg; çocuklarda  0.1- 0,15 mg/kg

Kontrendikeleri: alerji hassasiyeti, feokromositoma, parkinson ve sara hastaları, 1 yaş altı bebekler, Levodopa kullanımı, mide kanaması,  Gastrointestinal sistem ameliyatından sonraki 3-4 gün

PRİMSEL, hamilelikte B kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekime danışmadan kullanmayınız.

Etkileşim : Meksiletin, siklosporin, bromokriptin, aspirin, alkol kullanımı, anksiyolitikler, sedatifler, morfin ve benzerleri, nöroleptik ilaçlar, serotonerjikler, apomorfin, klonidin, parasetamol, atovakuon, paroksetin, digoksin, suksametonyum, mivakuryum etken maddeli ilaçlar

PRİMSEL alırken şiddetli karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dil ve boğazda şişme gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

PRİMSEL yan etki: hipotansiyon, kaslarda istem dışı kasılma, titreme, tikler, diyare, uykululuk, halsizlik

PRİMSEL de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz PRİMSEL’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. PRİMSEL’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. PRİMSEL kullanımı yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir