POVEN 50.000 IU/15 ml Oral Damla

Vitamin d3 adlı etken maddeyi içinde bulunduran POVEN 50.000 IU/15 ml Oral Damla, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Vitamin ilaçlar, Vitamin A ve D, Vitamin D ve Analogları, vitamin d3 şeklinde sınıflandırılmış olup, A11CC05 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz POVEN, ABDİ İBRAHİM İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür .

POVEN için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, POVEN ne ilacıdır; POVEN’e başlamadan önce uyulması gerekenler, POVEN dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; POVEN Damla kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi POVEN Oral Damla ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

POVEN 50.000 IU/15 ml Oral Damla’ya ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

POVEN 50.000 IU-15 ml Oral Damla'ya ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

POVEN 50.000 IU/15 ml Oral Damla’nın kısa ürün bilgisi

POVEN 50.000 IU-15 ml Oral Damla'nın kısa ürün bilgisi

Vitamin d3 (POVEN Oral damla) D vitamini eksikliğinde, profilaksisinde; vitamin takviyesi olarak

Doz: çocuklar 400-800 IU/gün; yetişkin 600-1500 IU/gün

Kontrendikeleri: kolekalsiferol alerjisi, hiperkalsiüri, hiperkalsemi. ileri derecede hipertansiyon yada damar sertleşmesi, aktif verem hastalığı, böbrekte taş varlığı, D hipervitaminozu,

POVEN hamilelikte C kategorisinde; gebeler ve emzirenler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

POVEN kullanırken, karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

Yan etki: Hekiminizin önerdiği süre ve dozlarda kullanıldığında yan etki oluşması beklenmez.

POVEN de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.Hekiminiz POVEN’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. POVEN ‘i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. POVEN Damla ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir