INSIDON 50 mg Kaplı Tablet

Opipramol dihidroklorür adlı etken maddeyi içinde bulunduran INSIDON 50 mg Kaplı Tablet, sırasıyla; Sinir Sistemi, Psikoanaleptikler, Antidepresanlar, Non-selektif monoamin reuptake inhibitörleri ve opipramol şeklinde sınıflandırılmış olup, N06AA05 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz İNSİDON, ECZACIBAŞI İLAÇ PAZARLAMA SANAYİ firmasının ürünüdür .

İNSİDON için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, İNSİDON ne ilacıdır; İNSİDON’a başlamadan önce uyulması gerekenler, İNSİDON dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; İNSİDON tablet kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi İNSİDON Kaplı Tablet ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

İNSİDON 50 mg Kaplı Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

İNSİDON 50 mg Kaplı Tablet'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

İNSİDON 50 mg Kaplı Tablet’in kısa ürün bilgisi

İNSİDON 50 mg Kaplı Tablet'in kısa ürün bilgisi

İlacın etken maddesi opipramol: endişe, kaygı hali (anksiyete), huzursuzluk, stres, konsantrasyonda zorlanma, uyku bozukluğu, depresif  ruh hali durumlarında; antidepresif, sedatif, anksiyolitik

Yetişkinler 50-100 mg/gün, maksimum günlük doz 3×100 mg

Hamilelikte D kategorisinde; gebeler ve emzirenler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

Kontrendikeleri: Opipramol alerjisi

Etkileşim : MAOI ilaçlar, alkol, anestezikler, barbitüratlar, nöroleptikler, benzodiazepinler, antikolinerjikler, kinidin, karbamazepin, simetidin içeren ilaçlar

İNSİDON alırken, karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

Yan etki: sersemlik, ağız kuruluğu, halsizlik, uykululuk, bulanık görme, vücutta ödem,

İNSİDON da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz İNSİDON’u nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. İNSİDON’u size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. İNSİDON tablet ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir