Pokemon Go Oynamak Sağlıklı Mı?

Pokemon özellikle 90’lı çocukların en fazla sevdiği ve unutamadığı çizgi filmlerinden biriydi. Yeni çıkan oyun versiyonunun bu kadar tutulmasındaki en önemli sebep  belki de  çizgi filmle ve karakteriyle çocuklukta kurulan duygusal bağdan kaynaklanıyor. Sadece Amerika’da bir hafta içinde 7.5 milyon kez indirilen bir oyundan bahsediyoruz. Peki, tüm dünyanın bu kadar aşır neşir olduğu bu oyun insan sağlığı için ne ifade ediyor?

Uzmanlar pokemon go’nun insan sağlığı için ortaya çıkardığı bir olumlu ve bir de olumsuz etkiden bahsediyorlar.

Birincisi: Pokemon Go insanların hareket etmeye teşvik ediyor.

Bugüne kadar yayınlanan tüm oyunlar insanların oturması ve hareketsiz kalmasına neden olurken, Pokemon Go  eşi benzeri olmayan bir şekilde insanları sokaklara çıkarıyor ve hareket etmesini sağlıyor. 2012’de yapılan bir çalışmaya göre, oturarak yapılan uzun süreli işler kalp damar rahatsızlığı ve diyabet hastalıklarının riskini artırıyor. İşte tam da bu nedenle, Pokemon Go oynamak hareket etmenizi gerektirdiği için sağlık açısından olumlu etkiler yapabilir. Ayrıca hareket etmek ve yürüyüş yapmak mental rahatsızlıklara da iyi gelebiliyor. Örneğin Ruh Sağlığı ve Fiziksel Aktivite dergisinde yayınlanan bir analize göre yürüyüş yapmanın depresyon belirtilerine etkileri oldukça önemli.

İkincisi: Pokemon Go insanların çevrelerine olan dikkatini azaltıyor.

Sanal pokemon yakalamak için yürüyüş yapan insanlar çevrelerine dikkat etmediği için küçük ya da büyük tehlikeler altında kalabiliyor. Örneğin, takılıp yere düşmek, önündeki  nehiri ya da çukuru görmemek gibi.

e

Pokemon yakalamak uğruna Metro’nun sarı çizgisini lütfen geçmeyin 🙂

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir