CIPROCAM 400 mg/200 ml I.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Siprofloksasin‘ dir. CIPROCAM 400 mg/200 ml I.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon, vücuttaki bakterilerle savaşarak, siprofloksasine duyarlı patojen bakterilerin sebep  olduğu enfeksiyonları tedavi eden bir antibiyotiktir. CIPROCAM, yüz kemiklerinin içindeki hava boşluklarının iltihabı (akut sinüzit), orta kulak iltihabı (Akut otitis media), zatürre (akciğer iltihabı-pnömoni), akut ve kronik bronşitin akut alevlenmelerinin tedavisi;  göz enfeksiyonları;  idrar kesesi-idrar kanalı iltihabı, böbrek iltihabı gibi idrar yolu enfeksiyonları; yumurtalık iltihabı, bel soğukluğu (gonore), prostat iltihabı dahil genital organların enfeksiyonları; karın zarı iltihabı, safra yollarının iltihabı gibi karın içi enfeksiyonları; apse, çıban, tırnak kenarının iltihaplanması, kıl kökü iltihabı, selülit (deri altı dokusunun yaygın cerahatlı iltihabı) gibi deri ve yumuşak doku  enfeksiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları, kanda meydana gelen enfeksiyonlar (septisemi), bağışıklık sistemi zayıflamış olan hastalarda oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesi  ve tedavisi; neisseria meningitidis adlı bakterinin sebep olduğu enfeksiyonların önlenmesinde ve tedavisinde , enfeksiyon riskinin yüksek olduğu durumlarda ve solunum yoluyla geçen şarbonun ortaya çıkışını azaltmak ve ilerlemesini yavaşlatmak için kullanılır.  Ayrıca, 1-17 yaş arası çocuklarda komplike idrar yolu enfeksiyonları ve böbrek enfeksiyonlarının 2. ve 3. basamak tedavisinde, kistik fibrozisin P. aentginosa adlı bakteriye bağlı akciğer enfeksiyonlarının tedavisinde ve şarbonda kullanılmaktadır.

 

CIPROCAM 400 mg/200 ml I.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. CIPROCAM, vücuttaki bakterilerle savaşarak , bakterilerin sebep olduğu enfeksiyonları tedavi eden güçlü bir antibiyotiktir.
  3. İlacın kullanımı vücutta enfeksiyonlarla savaşan kan hücrelerinin azalmasına sebep olabilir. Bu durum yaralanmalarda daha kolay kanamalara ve  etrafınızdaki hasta veya enfeksiyonlu kişilerden daha kolay hastalık kapmanıza sebep olabilir. İlacın kullanımı sırasında kan değerlerinizin çok fazla düşmediğinden emin olabilmek için düzenli aralıklarla kan tahlili yaptırınız.
  4. Tedaviniz sırasında ani bir ağrı, acı, şişlik ve eklemlerinizde hareket zorluğu gibi durumlarla karşılaşırsanız, doktorunuza başvurunuz.
  5. Tedaviniz süresince, süt ve süt ürünlerini tüketmeyiniz. Bu ürünler tedavinin etkinliğini azaltabilir.
  6. Eğer tizanidin kullanıyorsanız ya da antibiyotik alerjiniz varsa CIPROCAM‘ ı kullanmayınız.
  7. Eğer böbrek veya karaciğer yetmezliğiniz varsa ya da  diyabet (şeker hastalığınız), eklem rahatsızlığı, çizgili kas zayıflığı, daha önce geçirilmiş nöbet,  hipokalemi veya uzun QT sendomu rahatsızlığınız var ise; kullanmadan önce durumunuz hakkında doktorunuza bilgi veriniz.
  8. İlacın kullanımı ishale sebep olabilir.  Eğer sulu ve kanlı ishaliniz var ise acilen doktorunuza başvurunuz.
  9. Hazımsızlık tedavisinde kullanılan antiasitler ve multivitaminler, kalsiyum takviyeleri, demir içeren yiyecek veya ilaçlarla aynı anda almayınız. İlacınızı bu ürünlerle birlikte almanız ilacın emilimini azaltabilir. CIPROCAM‘ ı bu ilaçları almadan 2 saat önce veya bu ilaçları aldıktan en az 4 saat sonra alınız.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır. Eğer tedaviniz sırasında hamile kalırsanız veya hamilelik şüphesi varsa acilen doktorunuzu haberdar ediniz. Hamilelik döneminde kullanımı, doğmamış bebek için zararlı olabilir.  Emzirme döneminde, anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verir.

 

CIPROCAM 400 mg/200 ml I.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon’un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. CIPROCAM Flakon, damar yoluyla uygulanır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Mide bulantısı, ishal ve uygulama yerinde reaksiyon yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Siprofloksasin
İlaç Marka İsmi: CIPROCAM 400 mg/200 ml I.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon

CIPROCAM 400 mg/200 ml I.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon kullanma talimatı


CIPROCAM 400 mg-200 ml I.V. İnfüzyon İçin Çözelti İçeren Flakon kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir