PENCOLD 200 mg/30 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi İbuprofenPsödoefedrin hidroklorür‘ dür. Bu etken maddelerden İbuprofen, vücudumuzda ağrıya ve iltihaba neden olan hormonları azaltarak çalışır. Ağrı kesici ve iltihap giderici etki mekanizmasının ardından ateşi düşürür, Psödoefedrin hidroklorür ise burundaki kan damarlarının genişlemesi sebebiyle oluşan burun tıkanıklığını gidermek için kan damarlarını daraltarak (büzerek) çalışır. PENCOLD 200 mg/30 mg Film Tablet, soğuk algınlığı, gribal enfeksiyonlar, nezle, alerjik nezle, sinüzit (yüz sinüslerinin iltihabı), yutak iltihabı (farenjit) gibi kulak-burun-boğaz enfeksiyonları eşliğinde ortaya çıkan burun tıkanıklığı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, ateş ve vücut kırgınlığının giderilmesinde kullanılır. Kullanımı 12 yaşın üstündeki çocuklar, ergenler ve yetişkinler için uygundur.

 

PENCOLD 200 mg/30 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. PENCOLD, burun tıkanıklıklarını açıcı, iltihap önleyici, ağrı kesici ve ateş düşürücüdür. İltihaba ve ağrıya sebep olan hormonları azaltarak iltihabı önler, ateşi düşürür ve ağrıyı keser. Burundaki kan damarlarının genişlemesinden kaynaklanan burun tıkanıklığı durumlarında burnu açar.
  3. Tedavide beş ardışık günü aşmamanız önerilir. Şayet üç günün içerisinde yakınmalarınız artarsa ya da üzerine başka rahatsızlıklar eklenirse ilacın kullanımını kesip hekiminizle temasa geçiniz.
  4. Bu ilacı kullanımınız süresince hekime danışmadan gribe, soğuk algınlığına veya ağrıya karşı başka bir ilaç kullanmayınız. Halihazırda kullandığınız diğer ilaçların etiket veya prospektüsünü okuyarak kullanım amaçlarının aynı olup olmadığına bakınız.
  5. Şayet mide, bağırsak, astım, kalp ve damarlar ile alakalı sorunlarınız varsa bu ilacı kullanmadan önce muhakkak hekiminize rahatsızlıklarınızı anlatınız.
  6. Şayet mide, bağırsak, astım, kalp ve damarlar ile alakalı sorunlarınız varsa bu ilacı kullanmadan önce muhakkak doktorunuza rahatsızlıklarınızı anlatınız.
  7. Ciddi kalp, böbrek veya karaciğer sorunlarınız varsa ya da daha önceden geçirmiş olduğunuz beyin damarlarıyla alakalı bir hastalık (felç) kanama bozukluğu veya kan pıhtılaşma bozukluğunuz varsa,  bronşiyel astımınız varsa, daha önceden aspirin ve aspirin emsali herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı ve alerji şikayetleri görüldüyse ya da süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız, mide ve bağırsak delinme öyküsü, geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak ülseri veya sindirim sistemi sorunlarınız (midenizde şişkinlik, mide ekşimesi gibi) varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  8. Önceden yaşanmış mide kanaması öyküsü, Crohn hastalığı öyküsü ya da ülseratif kolit öyküsünüz varsa veya sindirim organlarınızda süregelen bir hastalığınız varsa ya da önceden yaşanmış  kalp krizi, felç veya kan pıhtılaşması öykünüz varsa ya da vücudunuzda şişlik varsa, piskiyatri ilaçları kullanıyorsanız , karaciğer veya böbrekleriniz yeterli çalışmıyorsa, üreme probleminiz varsa veya kısırlık testi yaptıracaksanız; hipertansiyon, diyabet, kalp atımlarında hızlılık,  fazla çalışan tiroid, böbrek üstü bezi tümörü,  iltihabi bağ dokusu hastalığı, sistemik lupus eritematosus (SLE); durumlarından herhangi birine sahip iseniz doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
  9. PENCOLD, kalp ya da kan dolaşımı rahatsızlıklarını tetikleyebilir. Hekiminizin belirlediği kullanım zamanını ve dozu aşmayınız. İlacın neden olabileceği sorunlar arasında kalp krizi vardır.
  10. Bu ilaç, by-pass ameliyatı öncesi ve sonrasında kesinlikle kullanılmamalıdır.
  11. Kanda pıhtılaşmayı tetikleyebileceği ihtimali sebebiyle kalp ve kan damarlarında dolaşım sorunları olan veya bu hastalıklara yatkın olanlarda kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp  ve dolaşım sorunlarını arttırmaktadır. İlacın gereksiz yere ve tavsiye edilenden fazla kullanımı neticesinde bu olumsuz etkiler daha da artar.
  12. İlacın kullanımıyla alakalı ciltte kızarıklık, döküntü başlarsa ya da bulaşıcı bir hastalık olan su çiçeği emareleri varsa; ilacın alımını kesiniz.
  13. Bu ilacı, aspirin veya eşdeğeri ilaçlarla bir arada almamaya özen gösteriniz. Eğer ikisini birden kullanmanız gerekiyorsa, PENCOLD‘ u, aspirin veya eşdeğeri ilaçları aldıktan yarım saat sonra alınız. PENCOLD söz konusu ilaçların kanda pıhtılaşmayı önleyici etkisini azaltabilir. İlacı kullanmadan önce bu konuyu doktorunuza danışmayı unutmayınız
  14. İlacın kullanımına bağlı göğüs ağrısı, yüksek tansiyon, halsizlik, nefes almada güçlük, konuşmada bozukluk, görme bozukluğu ve denge kaybı gibi kalp ve dolaşım sorunlarının herhangi biri ile karşılaştığınızda tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurunuz.
  15. Bu ilacı kullanımınız süresinde ciltte mor lekeler, kolay kanama, halsizlik, vücutta ağrı, kas zayıflığı, ateş, nefes alıp vermede güçlük, şiddetli baş ağrısı, boyun tutulması, sarılık, iştah kaybı veya ani kilo alma, vücutta şişlik,  titreme, üşüme,  kırmızı deri döküntüsü, kaşıntı, ışığa karşı aşırı duyarlılık, irade dışı kasılma, sinirlilik hali, huzursuzluk hissi, çarpıntılı veya düzensiz kalp atışları, koyu  renkli idrar, normalden az idrar yapma ya da hiç yapamama durumlarından herhangi biri  görüldüğünde hemen ilacın alımını durdurup derhal doktorunuza başvurunuz.
  16. PENCOLD‘ u kullanırken dışarıdan alınan darbeye bağlı olmadan derinizde benek şeklinde morarıklıklar görüldüğünde, ilacın kullanımını kesip acilen doktorunuzla görüşünüz.
  17. Hekiminizin önerdiği dozu dikkate alınız. İlacın normal doz haricinde ekstra kullanımı sindirim organlarında kanama veya delinme gibi tehlikeler oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde kusma gibi kanamayı işaret eden olgulardan herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.
  18. Yaşlı kişilerin mide ve bağırsaklarında istenmeyen durumlara maruz kalma ihtimali daha fazla  olabileceğinden yaşlılarda ilacın olumsuz etkileri takip edilmeli ve doz ayarlaması yapılmalıdır.
  19. Bu ilacı kullandığınızda alkol almaktan kaçınınız. İlacın alkolle birlikte kullanımı midede kanama tehlikesi yaratabilir.
  20. PENCOLD, araç ya da makine kullanımına engel teşkil etmez. Ancak kullanımı baş dönmesine sebebiyet verebileceğinden, ilacın üzerinizdeki etkisini görmeden araç ya da makine kullanmanız tavsiye edilmez.
  21. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır. Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

PENCOLD 200 mg/30 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Size tavsiye edilenden eksik veya fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verir.
  2. Her bir tableti yeterli miktarda su ile birlikte alınız. Midenizde yaratabileceği tahrişi azaltabilmek amacıyla yemekten sonra almaya özen gösteriniz.
  3. Hekiminiz günde ne kadar ve hangi aralıklarla kullanacağınızı ağrının şiddetine göre belirleyecektir.
  4. Bilhassa çocuklara hekim tavsiyesi olmadan verilmemelidir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, kusma, baş dönmesi, sersemlik hali, ağız kuruluğu, asabilik ve uyumada güçlük geçici olarak rastlanan yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  İbuprofen, Psödoefedrin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: PENCOLD 200 mg/30 mg Film Tablet

PENCOLD 200 mg/30 mg Film Tablet kullanma talimatı  (ilaç prospektüsü)


PENCOLD 200 mg-30 mg Film Tablet kullanma talimatı


PENCOLD 200 mg/30 mg Film Tablet kısa ürün bilgisi


PENCOLD 200 mg-30 mg Film Tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir