OLVIN 1 mg/ml Doz Ayarlı Burun Spreyi

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: OLVIN 1 mg/ml Doz Ayarlı Burun Spreyi. Ksilometazolin hidroklorür adlı etken maddeyi içinde bulundurur.
  2. Endikasyon Bilgisi: Soğuk algınlığı, burun çevresindeki siniüslerin iltihabı ve alerjik nezleye bağlı ya da alerji olmaksızın burunda meydana gelen tıkanıklıklarda, burnu açmak için etkisi birkaç dakika içinde başlar ve 12 saat sürer.
  3. OLVIN DOZAJI: günde 2 ya da 3 defa her burun deliğine 1’er püskürtmedir. Günde 3 defadan fazla uygulanmamalıdır.
  4. Kontrendikeleri:  Ksilometazolin alerjisi ve diğer bileşenlere alerji, göz tansiyonu, yakın tarihte burun ameliyatı öyküsü, burunda rinitis sicca varlığı ve 12 yaşından küçüklerde kontrendikedir.
  5. OLVIN Sprey, hamilelikte C kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.
  6. Etkileşimi: trisiklikler, MAO inhibitörleri
  7. OLVIN yan etkisi: püskürtme esnasında burunda geçici hafif yanma, kuruluk, baş ağrısı, mide bulantısı,
  8. OLVIN de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. OLVIN ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. OLVIN Burun Spreyi sırasıyla, Solunum Sistemi, Nazal İlaçlar, Dekonjestanlar ve Diğer Topikal Kullanılan Nazal Preparatlar, Sempatomimetikler ve Ksilometazolin Hidroklorür olarak sınıflandırılmış şekilde, R01AA07 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini BERKO İLAÇ SANAYİ yapar, ruhsatı da LİLYUM İlaç ve Kimya Sanayi Ticaret Ltd. Şti’ne aittir.  OLVIN için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

OLVIN Doz Ayarlı Burun Spreyi kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
OLVIN Doz Ayarlı Burun Spreyi kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

OLVIN Doz Ayarlı Burun Spreyi kısa ürün bilgisi
OLVIN Doz Ayarlı Burun Spreyi kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: LİLYUM İlaç ve Kimya Sanayi Ticaret Ltd. Şti.
Adres: Fatih Sultan Mehmet Mah. Poligon Caddesi No:8 C/1 Buyaka Kuleleri Kule 3 Ümraniye -İstanbul
Tel no: 0 850 885 21 99-Faks no: 0 850 885 21 99

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir