ENORNO 365 mg Efervesan Tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: ENORNO 365 mg Efervesan Tablet. Magnezyum oksit adlı etken maddeyi içinde bulundurur.
  2. Endikasyon Bilgisi: güçsüzlük, dikkat dağınıklığı, tahammülsüzlük, umutsuzluk, karamsarlık gibi herhangi bir ruhsal bozukluk; kasiyumun dokularda birikmesi, vücutta iltihaplanma; solunumla ilgili problemler, kalpte, atardamarlar ve toplardamarlarda dolaşım bozukluğu, çarpıntı, sindirim organlarındaki kas spazmları, Osteoartrit, kemik erimesi,  osteoporoz, kemiklerde hareket kısıtlılığı, kas ve kemik tümörü, ayaklarda kramp veya karıncalanma, uyuşma; kaslarda kist, zayıflık ve ağrı, erken doğum, regl sancılarının normalden daha şiddetli olması veya regl olmadan önce asabi ruh hali, vücut ödemi, memede ağrı, şiddetli tek yanlı baş ağrısı, pankreasın insülin üretememesi, migren, üreter taşlarda tekrarlama gibi magnezyumun yetersizliğinden kaynaklanabilen rahatsızlıkların tedavisinde , magnezyum takviyesine gerek görüldüğü hallerde reçete edilir.
  3. ENORNO DOZAJI: 12 yaşından büyük çocuk ve yetişkinler için günde 1 ya da 2 tablet; 6 ila 11 yaşlarındaki çocuklar için günde bir yada yarım tablet şeklinde, her bir dozu 1 bardak suyun içinde çözündürülerek içilir. Boş mideye alınmamalıdır.
  4. Kontrendikeleri:  alerjik reaksiyon,  ağır renal yetmezlik.
  5. ENORNO, hamilelikte B kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.
  6. Etkileşimi: barbituratlar, opioidler, hipnotikler,  digoksin, levotiroksin florokinolonlar, tetrasiklin,  aminokinolonlar, nitrofurantoin ve penisilamin.
  7. ENORNO yan etkisi: Mide bulantısı, sulu dışkı.
  8. ENORNO 365 mg Efervesan Tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. ENORNO ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. ENORNO Efervesan Tablet sırasıyla,  Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Vitamin, Mineral ve Diğer Nutrisyonel Ürünler,  Diğer Mineraller ve Magnezyum Oksit olarak sınıflandırılmış şekilde, A12CC10 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini SANTA FARMA İLAÇ SANAYİ yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir.  ENORNO için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) daha sonra girilecektir.

 

ENORNO 365 mg Efervesan Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

ENORNO 365 mg Efervesan Tablet kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: SANTA FARMA İLAÇ SANAYİ A.Ş
Adres : Boru Çiçeği Sk. No: 20 34282 Okmeydanı Şişli – İSTANBUL
Tel no: 0 216 220 64 00-Faks no: 0 (212) 222 58 89

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir