OLMETEC 20 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

Olmesartan medoksomil adlı etken maddeyi içinde bulunduran OLMETEC 20 mg Film Kaplı Tablet, kan damarlarını daraltarak kan basınının yükselmesine sebep olan ‘‘anjiyotensin II’’ isimli maddenin  kan damarlarını daraltmasını önleyerek, kan basıncını düşürüp kan akışını düzenleyen yüksek tansiyon ilacıdır (antihipertansiftir) .

OLMETEC 20 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Böbrek hastalığı ya da karaciğer bozukluğu var ise ya da  konjestif kalp yetmezliği, vücutta su kaybı, kanda potasyum seviyesinin yüksek olması; durumlarından birisine sahipseniz, OLMETEC’e başlamadan önce hekiminizi bilgilendirmelisiniz. İlacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyulabilir.
  2. Kontrendikeleri: potasyum takviyeleri veya tuz türevleri kullanmak, safra yollarında tıkanıklık, renal yetmezlik, hamilelik, sarılık, alkol, diyabet, alerji hassasiyeti
  3. Etkileşim: Kolesevelam Hidroklorid, antiasitler, diğer antihipertansif ilaçlar, non-steroid antienflamatuvarlar, heparin, lityum içeren ilaçlar, ADE inhibitörleri, diüretikler,
  4. OLMETEC’in durumunuzu iyileştirdiğinden emin olmanız için tansiyonunuzu belirli aralıklarla kontrol ettirmelisiniz. Ayrıca böbrek ve  karaciğer fonksiyonlarınızı da test ettirmelisiniz.
  5. OLMETEC alırken alkol kullanmaktan kaçınınız. Alkol tansiyonunuzu daha da düşürebilir  ve ilacın yan etkilerini daha da arttırabilir.
  6. OLMETEC düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek özelliklere sahiptir. Eğer makine ya da araç kullanacaksanız çok dikkatli olmalısınız.
  7. OLMETEC, hamilelikte C  kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekiminizle görüşmeden kullanmayınız.

 

OLMETEC 20 mg Film Kaplı Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz OLMETEC ‘i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. OLMETEC ‘i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. OLMETEC kullanımı yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  2. Her tableti bir bardak dolusu su ile beraber içiniz. OLMETEC, aç veya tok karına alınabilir.  Doz: günlük 1 x 10-40 mg
  3. İlacınızı her gün aynı saatte almaya özen gösteriniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. OLMETEC alırken, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Yan etki: göğüs ağrısı, ellerde ve ayaklarda şişlik, halsizlik, kaslarda ağrı ve güçsüzlük, ateş, mide bulantısı, ekşime, rinit, öksürme, baş dönmesi, ağrılı idrar yapımı veya kanlı idrar

 

İlaç Etken Maddesi:  Olmesartan medoksomil
İlaç Marka İsmi: OLMETEC 20 mg Film Kaplı Tablet

OLMETEC 20 mg sırasıyla; Kalp Damar Sistemi, Renin-Anjiyotensin Sistemi, Anjiyotensin II antagonistleri ve olmesartan medoksomil şeklinde sınıflandırılmış olup, C09CA08 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz OLMETEC 20 mg, DAİİCHİ SANKYO İLAÇ firmasının ürünüdür .

OLMETEC 20 mg Film Kaplı Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

OLMETEC 20 mg Film Kaplı Tablet'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

OLMETEC 20 mg Film Kaplı Tablet’in kısa ürün bilgisi

OLMETEC 20 mg Film Kaplı Tablet'in kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir