OCLADRA 2 mg / ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi kladribin’dir. OCLADRA flakon, vücutta kanser hücrelerinin üremesini durduran (sitostatik) antikanser bir ilaçtır. Tüylü hücreli lösemi hastalığında aktif rol oynayan malin (kanserli) akyuvar hücreleri üzerine direkt etki eder ve bu hastalığı tedavi etmek amacıyla kullanılır

 

OCLADRA 2 mg/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. OCLADRA flakonun etken maddesine veya diğer bileşenlere karşı geçmişte alerjik reaksiyon görülmüş hastalara OCLADRA uygulanması önerilmez.
  2. OCLADRA hamilelikte, süt veren annelerde, çocuk ve ergenlerde (18 yaş altı), kemik iliğindeki kan hücrelerinin üretimini etkileyen (miyelosupresyon) ilaçla tedavi görenlerde, ağır karaciğer ve böbrek hastalığı olan kişilerde OCLADRA tedavisi uygulanmamalıdır.
  3. Emzirme dönemlerinde ve gebelikte OCLADRA kesinlikle kullanılmaz. Hatta doğurganlığı etkileyebileceğinden OCLADRA tedavisi gören erkek ve bayanlar, tedavinin kesilmesinden sonraki en az altı ay süresince doğurganlığı koruyucu metodları aksatmadan uygulamalıdırlar.
  4. OCLADRA kullanırken görmenizde bulanıklık, vücutta denge kaybı, hissizlik, uyuşukluk, bilinç bozukluğu, yüksek ateş veya enfeksiyon varlığını işaret eden semptomlar ortaya çıkarsa, hekiminize bunları hemen bildirmelisiniz.
  5. OCLADRA Flakonun,virüslerin sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılan ilaçlar ve kortizonlu ilaçlarla beraber eş zamanlı uygulanması öngörülmemektedir.

 

OCLADRA 2 mg/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon’in Kullanım Şekli :

  1. OCLADRA, enjeksiyon yoluyla 5 gün boyunca günde 1 defa olmak üzere 0,14 mg/kg vücut ağırlığı şeklinde  hesaplanarak kullanılır.
  2. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz.

 

OCLADRA 2 mg/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon’un Olası Yan Etkileri

  1. Kan tahlil sonuçlarında düşük trombosit  veya akyuvar sayısı, kansızlık, enfeksiyon belirtileri, bağışıklık sisteminde zayıflama, bitkinlik, mafsal ağrılar,  kusma, bulantı, diyare, kabızlık, enjeksiyon yerinde ağrı, tahriş, hırıltılı solunum, soluk alamama, iştahsızlık, düşük tansiyon, kalp ritminde düzensizlik, çarpıntılı kalp atımları, vücutta ödem OCLADRA’nın görülmesi ihtimal yan etkileridir.
  2. OCLADRA Flakon  kullanımının ardından nefes almada güçlük, hışıltılı soluma, ağır deri reaksiyonları, ağız içi veya yüzde şişme gibi bir durumda tıbbi destek için acilen hekime haber verilmelidir.

 

İlaç Marka İsmi: OCLADRA 2 mg/ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon
İlaç Etken Maddesi: Kladribin

Ruhsat sahibi: Biem İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Adresi : Anıttepe Mah. Turgut Reis Cad. No: 21
Tandoğan / Çankaya – Ankara
Tel: 0312 230 29 29
Faks: 0312 230 68 00
e-mail: biemilac@biemilac.com.tr
Üretici Firma :Mustafa Nevzat İlaç Sanayi A.Ş.
Yenibosna/İstanbul

OCLADRA 2 mg -ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon kullanma talimatı


OCLADRA 2 mg -ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon kullanma talimatı

OCLADRA 2 mg-ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon kısa ürün bilgisi


OCLADRA 2 mg-ml enjeksiyonluk çözelti içeren flakon kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir