NEUREM 5 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Donepezil hidroklorür‘ dür. NEUREM 5 mg Film Tablet, beyindeki sinir hücrelerinin işlevlerini geliştirir. Bunama belirtisi olan kişilerin vücudunda genellikle asetilkolin adlı kimyasalın seviyesi düşüktür. Asetilkolin hafıza, düşünme ve akıl yürütme süreçleri için önemli bir kimyasaldır. NEUREM, Asetilkolin adlı kimyasalın parçalanıp bozulmasını engeller. Alzheimer hastalığının sebep olduğu hafif ve orta derecedeki demansın (bunamanın) bulgu ve belirtilerinin tedavisinde kullanılmaktadır.

Alzheimer (beyine giden mesaj sinyallerinde bozukluk olmasından dolayı hafıza kaybı)

NEUREM 5 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. NEUREM, orta ve hafif derecedeki Alzheimer tipi demansın (bunamanın) bulgu ve belirtilerinin tedavisi için kullanılan bir ilaçtır.
  3. Doktorunuza danışmadan ilaç kullanımını bırakmayınız ve doz miktarını değiştirmeyiniz.
  4. İlacınızı düzenli bir şekilde atlamadan kullanınız. İlacınız tamamen bitmeden doktorunuza tekrar  reçete ettiriniz.
  5. Tedavi hastanın düzenli olarak ilaç alımını kontrol edebilecek hastadan sorumlu bir kişi olduğu zaman başlatılmalıdır ve ilaç hasta üzerinde iyi sonuç verdiği sürece kullanmaya devam edilmelidir.
  6. Eğer epilepsi veya diğer nöbet rahatsızlıklarınız,  astım veya  tıkanmaya yol açan akciğer hastalığınız, idrar yapma probleminiz, prostat büyümesi, kalpte iletim sorunları, kalp ritm bozukluğu rahatsızlığınız, geçmişte yaşanan veya şu an var olan mide veya onikiparmak bağırsağı ülseri veya   karaciğer hastalığı ya da sarılık geçirdiyseniz, idrara çıkma problemi yaşıyorsanız veya  böbrek rahatsızlığınız  var ise  bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunu söyleyiniz. Kullanımı sizin için uygun olmayabilir veya ilacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  7. Herhangi bir ameliyat olma durumunuz var ise cerrahi müdahaleden belli bir süre önce cerrahınıza ve anestezi uzmanına bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.
  8. Tedavi sırasında alkol alınmamalıdır. Alkolün ilaçla birlikte alınması, ilacın etkilerini azaltabilir.
  9. •Çocuklarda kullanımı önerilmemektedir. Yalnızca yetişkin hastalar kullanabilir.
  10. Kullanımı, halsizlik, sersemlik ve kas kramplarına sebep olabilir.  Araç ya da  makine kullanımı gibi dikkat gerektiren aktivitelerden kaçınılmalıdır.
  11. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Tedavi sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, acilen doktorunuzu haberdar ediniz. Hamilelik döneminde çok gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır. Emzirme döneminde anne sütüne geçip geçmediği bilinmediğinden emzirilen bebeğe zarar verebileceği varsayılarak kullanılması önerilmemektedir.

 

NEUREM 5 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Günde bir defa gece yatmadan hemen önce tek doz olarak alınır.
  3. Tedaviye günde tek doz olarak 5 mg 1 tabletle başlanır, 1 ay sonra doktorunuz ilacın dozunu arttırarak günde tek doz olarak 10 mg lık 1 tabletle tedaviye devam etmenizi önerebilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuza başvurunuz.
  2. Halsizlik, uykusuzluk, sersemlik hali, bulantı, kusma, ishal ve kas krampları çok yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Donepezil hidroklorür
İlaç Marka İsmi: NEUREM 5 mg Film Tablet

NEUREM 5 mg Film Tablet kullanma talimatı


 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir