MOPEM 500 mg IV Enjektabl Toz İçeren Flakon

Endikasyon Bilgisi :

İlacın içinde bulunan  Karbapenemler grubundan Meropenem adlı aktif madde vücutta enfeksiyon oluşturan bakterilerle mücadele ederek,  ağır enfeksiyonlara neden olabilen bakterileri yok edecek etkiye sahip antibiyotik bir maddedir. MOPEM, menenjit (beyin zarı iltihabı ve omurilik iltihabı), hastane kaynaklı ya da toplumdan edinilmiş zatürre,  kan dolaşımı (bakteriyemi) enfeksiyonu; safra yolu, idrar kanalları ve böbrek iltihabı, karın içi enfeksiyonu; yumurtalık,  rahim içi iltihabı gibi genital organların enfeksiyonu, cerahatlı apseler ve vücudun mikroplara karşı savunma sistemindeki bozukluk sonucu görülebilen bakteriyel enfeksiyonların iyileşmesini sağlamaktadır.

 

MOPEM 500 mg IV Enjektabl Toz İçeren Flakon Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar :

  1. Tedavinin ilk günleri iyi belirtiler görülmeye başlasa da, MOPEM’i reçetenizde yazıldığı gibi hekiminizin uygun bulduğu dozda ve sıklıkta kullanmalısınız. Çünkü hastalığınız tam  anlamıyla tedavi olmadan da düzelme gösterebileceğinden bu durum sizi yanıltmamalı.
  2. Daha önce antibiyotik kullanımıyla ilgili aşırı sulu ishal geliştiyse, hekime danışmadan bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  3. Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekime bildirmeden kullanılması sakıncalıdır. Eğer tedaviniz sürerken  hamile kalırsanız veya hamilelik şüpheniz bile olsa; derhal hekiminizi haberdar ediniz.
  4. Karaciğer veya böbrek fonksiyonlarınızda bozukluk var ise veya ishalseniz ya da mide rahatsızlığınız varsa; bu ilaca başlamadan önce kullandığınız ilaçları hekime bildirmelisiniz.
  5. MOPEM‘ i sizdeki aynı belirtileri ve şikayetleri taşısa bile bir başkasıyla paylaşmayınız.
  6. Eğer tedavi esnasında dışkınız aşırı sulu veya kanlı ise hiç vakit kaybetmeden hekiminizi aramalısınız. Böyle bir durum bağırsaklarınızda yeni bir enfeksiyonun başlangıcı olabilir. Hekiminiz söylemedikçe ishali durdurmak için herhangi bir ilaç kullanmayınız.
  7. MOPEM kullandığınız sürece gün içinde ilacı alırken içtiğiniz suyun haricinde de bol miktarda sıvı tüketmeye özen gösteriniz.

 

MOPEM 500 mg IV Enjektabl Toz İçeren Flakon‘ un Kullanım Şekli :

  1. MOPEM( Meropenem ) ile tedavi esnasında lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Reçetede nasıl yazıldıysa o şekilde kullanmanız önemlidir. Tavsiye edilenden daha fazla ya da ilacı bırakmanız önerildiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde rahatsızlığınızda bir iyileşme sağlanmaz, aksine hayati tehlikeye varabilecek ölçüde sağlığınıza ciddi zararları olur.

 

MOPEM 500 mg IV Enjektabl Toz İçeren Flakon Yan Etkileri :

  1. Baş ağrısı, mide bulantısı, karın ağrısı, ishal, kolay kanama ve morarmalar, isilik ilacın sık görülebilen yan etkileridir.
  2. Nefes almada zorluk, kurdeşen, yüzde, dudaklar, dil ve boğazda şişlik, şiddetli karın ağrısı gibi alerjiyi işaret eden  bir durumda acil tedavi desteğine ihtiyacınız olacağından derhal hekiminizle görüşünüz.

 

İlaç Etken Maddesi:Meropenem
İlaç Marka İsmi: MOPEM 500 mg IV Enjektabl Toz İçeren Flakon

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir