LAXENO DIET 1.5 mg/ml oral çözelti

Endikasyon Bilgisi :

Etken Maddesi Sennozid A+B/Kalsiyum olan LAXENO DIET 1.5 mg/ml oral çözelti, bir müshildir. Direkt bağırsaklar üzerine etki ederek, kalın bağırsaktaki kasların kasılmalarını arttırır ve bunun sonucunda dışkı çıkarmayı sağlar. LAXENO, değişik sebeplere bağlı kabızlığın giderilmesinde ve bağırsağın içindeki kitle veya lezyonların rahatça görülebilmesi için kolonoskopi, sigmoidoskopi gibi radyolojik araştırmalardan ve ameliyattan önce  bağırsakların temizlenmesi için de kullanılabilmektedir. Alışkanlık yapabileceğinden, bu ilacın 6-7 günden fazla kullanılmaması hususunda hastalar uyarılmalıdır.

 

LAXENO DIET oral çözelti Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar:

  1. İlacınızı tavsiye edildiği gibi kullandığınız halde 2-3  günün sonunda halen dışkı çıkaramıyorsanız; LAXENO alımını kesip, hekiminizi arayınız.
  2. Diyabet hastasıysanız veya kalp hastalığınız varsa ya da kan dolaşımı ile ilgili bir hastalığınız varsa;  hekiminize sormadan bu ilacı içmemelisiniz.
  3. Eğer apendiks iltihabı şüpheniz ya da bağırsaklarınızda tıkanıklık belirtileri veya sebebi belli olmayan makat kanamanız varsa; kesinlikle kullanılmaması tavsiye edilir.
  4. LAXENO, dışkılamanın çok geciktiği ve gerekli olduğu zamanlarda kullanılmalıdır. Aksi halde devamlı kullanmak bağımlılık yapabilir. Müshil bağımlılığa, kronik kabızlığa ve bağırsağın normal işlevlerini yitirmesine neden olabilir. Dolayısıyla LAXENO alımı azami 7 günü geçmemelidir.
  5. İlacın alımından sonra makatınızdan kan gelmesi veya dışkı yapamama durumu başka bir hastalığın belirtisi olabilir, acilen hekiminizle görüşünüz.
  6. Mideniz için asit azaltıcı ilaç kullanıyorsanız, LAXENO’yu asit azaltıcı ilaçlardan 2-3 saat sonra veya önce alınız.
  7. LAXENO ile tedavi süresince her gün normalden daha fazla sulu besinler ve su içmekte fayda bulunmaktadır.
  8. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde hekiminize sormadan kullanılmaması gerekir.

 

LAXENO DIET oral çözelti’nin kullanım Şekli:

  1. LAXENO alımı esnasında lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Reçetede nasıl yazıldıysa o şekilde kullanmanız önemlidir.
  2. Kabızlığınız 10-15 gündür devam ediyorsa, bu durum ciddi bir hastalığın habercisi olabilir müshil ilacı almadan önce sebebini öğrenmek için bir sağlık kuruluşuna gidip muayene olunuz.
  3. Akut veya kronik kabızlıklarda, gece yatmadan önce; erişkinlere : 2 ölçek ; 6 ila 12 yaş aralığı : 1 ölçek;
    2 ila 6 yaş aralığındaki çocuklara : sabahleyin 1/2 ölçek veya bir ölçek içilir.
  4. Radyolojik muayene ve cerrahi müdahaleye hazırlıkta hekimin önerdiği miktarda alınmalıdır.

 

LAXENO DIET çözelti Yan Etkileri :

  1. LAXENO ilacını aldıktan sonra soluk alamama, kurdeşen, yüzde, ağız ve boğazda şişlik, şiddetli karın ağrısı gibi alerjiyi işaret eden  bir durumda acil tedavi desteğine ihtiyacınız olacağından derhal hekiminizi arayınız.
  2. LAXENO alımına bağlı olarak sık rastlanan yan etkilere ait  bir veri yoktur.

 

İlaç Etken Maddesi: Sennozid A+B /Kalsiyum
İlaç Marka İsmi: LAXENO DIET 1.5 mg/ml oral çözelti

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir