MELOX FORT 15 mg Tablet

MELOX FORT nedir ve endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi  Meloksikam‘ dır. MELOX FORT 15 mg Tablet, vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan hormonları azaltan bir ilaçtır.  MELOX Fort, başta eklem iltihabının yol açtığı ağrı ya da iltihabi durumlarda; osteoartrit (kireçlenme), romatoid artrit, ankilozan spondilit  belirti ve bulgularının tedavisinde ve bel ağrısı, sırt ağrısı gibi akut kas-iskelet sistemi ağrıları, akut gut artriti ağrıları,  ameliyat sonrası şişlik ve ağrı ya da  kaza veya spor yaralanmalarına bağlı burkulma, incinme ve ezilmelerde görülen şişlik ve ağrılar ile bayanlarda regl sancılarının giderilmesinde kullanılmaktadır.

Osteoartrit (Kireçlenme): Eklemlerde kıkırdak dokunun yapısında bozulma, kıkırdakta incelme, aşınma ve tahribatın ortaya çıktığı bir eklem hastalığıdır.
Romatoid artrit: Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen esas olarak eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve fonksiyon kaybına yol açan, ancak vücuttaki diğer organları da etkileyebilen, yangılı, kronik  bir iltihaplı eklem hastalığıdır.
Ankilozan spondilit :Omurlarla kaburgalar arasındaki  eklemler ile omurga, kuyruk sokumu kemiği ve leğen kemiğini birleştiren eklemlerin sertleşmesi, hareket yeteneğinin azalması ya da kaybolmasıyla karakterize ağrılı ilerleyici, iltihaplı romatizmal bir hastalıktır.
Akut Gut artriti: Ayak parmaklarında, ayaklarda, ayak bileklerinde, diz, dirsek, ellerde ve el bileklerde ani ağrı nöbetleriyle kendini gösterir. En çok ayak baş parmağını etkileyen bir tür eklem iltihabı olan akut gut artriti, kanda bulunan ürik asit oranının artması nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır.

MELOX FORT 15 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Vücutta iltihaba ve ağrıya sebep olan hormonları azaltan bir ilaçtır.
  3. Kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp  ve dolaşım problemlerini arttırmaktadır. Kullanım süresi uzadıkça bu riskler daha da artacaktır.
  4. Tedaviniz sırasında göğüs ağrısı, halsizlik, nefes almada zorluk, konuşmada bozukluk, görme ve denge bozuklukları gibi kalp ve dolaşın problemlerinin herhangi biri ile karşılaşırsanız tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurmalısınız.
  5. Kalp bypass ameliyatı öncesi ve sonrasında kesinlikle kullanmayınız.
  6. Kullanımı  mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi riskler oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde  kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz.
  7. Eğer daha önceden geçirmiş olduğunuz kalp krizi ve felç , kanama ve pıhtılaşma bozukluğu, geçirmiş olduğunuz  mide ülseri veya mide kanaması  ile kalp yetmezliği, yüksek kan basıncı, yüksek tansiyon, astım, burunda  polip varlığı, karaciğer  rahatsızlığı, böbrek rahatsızlığı  varsa, durumunuzu doktorunuza söyleyiniz.
  8. Eğer ağır karaciğer veya böbrek yetmezliği, geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak ülseri, mide ve bağırsaklarda kanama ya da  iltihap veya ağrı kesici ilaçlara (örneğin ibuprofen,  diklofenak, Asetilsalisilik asit/Aspirin gibi) alerji durumlarından herhangi birine sahipseniz  bu ilacı kullanmayınız.
  9. Yaşlı hastalarda mide ve bağırsaklarda kanama riski daha yüksek olduğundan, MELOX Fort yaşlı hastalara verilirken tedbirli olunmalıdır.
  10. İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol kullanımı ilacın olası yan etkilerini daha da arttırmaktadır.
  11. Baş dönmesi, göz kararması, sersemliğe sebep olabilir. Eğer bu etkiler sizde oluşursa araç ya da makine kullanmak gibi dikkat gerektiren aktivitelerden kaçınınız.
  12. •16 yaşından küçük çocuklarda ve ergenlere verilmemelidir.
  13. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde MELOX Fort kullanılmamalıdır. Hamilelik döneminde doğmamış bebeğe zarar verebilir. Emzirme döneminde de anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verir.
  14. Eğer venlafaksin (Efexor); esitalopram (Cipralex, Eslorex); paroksetin (Paxil, Seroxat);  sitalopram (Cipram, Eslopram);  fluvoksamin (Faverin); fluoksetin (Depreks, Depset, Fulsac, Prozac); sertralin (Lustral, Seralin);   gibi depresyon ilaçlarından biriyle tedavi görüyorsanız;  MELOX Fort’la tedaviye başlamadan önce hekiminizle bu konuyu görüşünüz. Çünkü MELOX Fort’un bu ilaçlarla beraber alınması, çürük ve kanamanın daha kolay gerçekleşmesine sebep olabilir.

 

MELOX FORT 15 mg Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte yemek esnasında alınız.
  3. •Osteoartrit (kireçlenme) alevlenmelerinde :  Günlük önerilen doz günde 1 defa 7,5  mg dır. (15 mg lık tabletin yarısı veya 7,5 mg lık tabletten 1 adet)                                                                                                                                       •Romatoid artrit tedavisinde: Günlük önerilen doz günde 1 defa 15 mg dır. (1 adet 15 mg lık  tablet veya 7,5 mg lık  tabletten 2 adet)                                                                                                                                                                        •ankilozan spondilit tedavisinde: Günlük önerilen doz günde 1 defa 15 mg dır. (1 adet 15 mg lık tablet veya 7,5 mg lık  tabletten 2 adet)                                                                                                                                                                 •akut gut artriti , akut kas-iskelet sistemi ağrıları, ameliyat sonrası  görülen şişlik ve ağrı ile adet dönemi (Dismenore) ağrıların tedavisinde: Günlük önerilen doz günde 1 defa 7,5  mg (15 mg lık tabletin yarısı veya 7,5 mg lık tabletten 1 adet)  olup istenen etkinin sağlanamadığı durumlarda  günlük doz 15 mg a (1 adet 15 mg lık   tablet veya 7,5 mg lık  tabletten 2 adet) çıkarılabilir.

MELOX FORT’un Olası Yan Etkileri :

  1. MELOX Fort aldığınızda karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi ilaca karşı alerjik reaksiyon gelişme durumunda; ilacın alımını kesiniz ve bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.
  2. Mide bulantısı, terlemede artış, hazımsızlık, karın ağrısı, ishal, kabızlık, gaz, baş ağrısı ve vücutta ödem MELOX  Fort’un  yaygın şekilde görülen yan etkileridir.
  3. MELOX Fort ile tedaviniz sürerken idrar yapamama ya da normalden daha az idrara çıkma, kanlı öksürük,
  4. Bulantı, kahve telvesi görünümünde kusma, mide ağrısı, iştahta azalma, idrar renginde koyuluk, gözlerde ve deri renginde sarılık, kas zayıflığı, ateş, güçsüzlük, genel vücut ağrısı, kolay çürük oluşumu, solunum yetersizliği, konuşma bozukluğu, denge bozukluğu, görmede zayıflık durumlarından birisini kendinizde hissederseniz; ilacın kullanımını kesip acilen hekiminize haber veriniz ve tıbbi destek almak için bir sağlık kurumuna gidiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Meloksikam
İlaç Marka İsmi: MELOX FORT 15 mg Tablet

Ruhsat sahibi:
Adı :NOBEL İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş.
Adresi : İnkılap Mah. Akçakoca Sok. No:10
34768 Ümraniye / İSTANBUL
Tel : 0 216 – 633 60 00
Faks : 0 216 – 633 60 01

Üretici Firma : NOBEL İLAÇ SAN. ve TİC. A.Ş.
Sancaklar, 81100 DÜZCE

MELOX FORT 15 mg Tablet kullanma talimatı


MELOX FORT 15 mg Tablet kullanma talimatı


MELOX FORT 15 mg Tablet kısa ürün bilgisi

MELOX FORT 15 mg Tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir