MEDEXOL 0,1 Göz ve Kulak Damlası

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Deksametazon sodyum fosfat’ tır. MEDEXOL 0,1 Göz ve Kulak Damlası, göz ve kulakta iltihaplanma durumlarında meydana gelen şişme ve ağrıyı azaltıp, iltihaplanma süreçlerini engelleyen  bir ilaçtır. MEDEXOL, dış kulak yolundaki  iltihabi rahatsızlıklar, dış kulağın alerjik etkenlerden dolayı iltihaplanması, gözyaşı kesesi ve gözyaşı bezinin iltihabı, gözü koruyan zarın iltihabı, dış etkenlerin yol açtığı göz kapağı ve gözü koruyan zarın yanması ya da  yaralanması, gözün kornea tabakasının iltihabı, gözün iris bölümünün iltihabı durumlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca göz ameliyatı sonrası oluşabilecek iltihabın önlenmesinde veya tedavisinde kullanır.

MEDEXOL 0,1 Göz Kulak Damlası Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. MEDEXOL, göz ve kulakta iltihaplanma durumlarında meydana gelen şişme ve ağrıyı azaltıp, iltihaplanma süreçlerini engelleyen  bir ilaçtır.
  3. Eğer kulağınızda veya gözünüzde tedavi ve kontrol altına alınmamış bakteri, virüs ya da mantar enfeksiyonu varsa ya da  kulak zarınız delik ise MEDEXOL‘ u kesinlikle kullanmayınız.
  4. Doktorunuz tarafından teşhis konulmamış, göz veya kulak rahatsızlıklarında kullanmayınız.
  5. İlacın kullanımını aniden bırakmayınız. Yan etkilerini engellemek için yavaş yavaş dozu azaltarak bırakınız.
  6. İlacı kullanmaya başladıktan sonra birkaç gün içinde iyileşme olmazsa veya daha da kötüye giderse;  doktorunuza başvurunuz.
  7. MEDEXOL, göz ve kulağa uygulanabilen bir ilaçtır. Ancak göz rahatsızlığı için kullandığınız damlalığı kulak, kulak rahatsızlığı için kullandığınız damlalığı göz rahatsızlığınız için kullanmayınız. Bu durum var olan hastalığın diğer bölgeye taşımasına sebep olabilir.
  8. Damlalığın ucunu eller, kulak ve göz de dahil olmak üzere hiç bir yüzey ile temas ettirmeyiniz. Eğer damlalık kirlenirse gözlerde ve kulakta enfeksiyon oluşabilir. Bu durum ciddi hasarlara sebep olabilir.
  9. İlacı gözleriniz için kullanıyorsanız tedaviniz süresince kontakt lensleriniz gözünüzde iken kullanmayınız. Kontakt lens kullanıyorsanız tedavi sırasında lens kullanmaya devam edip etmeyeceğinizi doktorunuzla görüşmelisiniz. Eğer doktorunuz tedavi sırasında kontakt lensinizi kullanabileceğinizi söylüyorsa, MEDEXOL‘ u uygulamadan önce kontakt lenslerinizi gözünüzden çıkarınız ve ilacı uyguladıktan 15 dakika sonra kontakt lenslerinizi takabilirsiniz.
  10. MEDEXOL, göze uygulandığında görmede bulanıklık yapabilir. Dikkat gerektiren aktivitelerde bulanıklığın netleşmesini bekleyiniz.
  11. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

MEDEXOL 0,1 Göz Kulak Damlası’nın Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Kafanızı hafif bir şekilde geriye alınız, alt göz kapağını aşağı çekip, ileri ve uzağa doğru bakınız, damlanızı damlatıp gözünüzü kapatınız. Damlanızı gözünüze damlatırken parmağınızı gözünüzün iç kenarına bastırınız, bir dakika bekleyiniz, damlanın gözyaşı kanalına akmasını engelleyiniz. Eğer aynı göze birden fazla damlatmak gerekirse, ikinci damlayı damlatmadan önce 5 dakika bekleyiniz.
  3. Damlayı kulağınıza uygulayacaksanız, kulak yolunu temizleyip, kulağınız yukarı gelecek şekilde yatınız. Kulağınızı hafifçe geriye doğru çekip kulak yolunun açılmasını sağlayınız. Bu ilaç küçük çocuğa uygulanacaksa kulak yolunu açmak için kulak memesini aşağıya doğru hafifçe çekiniz. Gerekli damlayı kulağınıza damlattıktan sonra en az bir dakika yatar vaziyette bekleyiniz.
  4. Gözünüzün veya kulağınızın  mikrop kapmaması için damlalığın ucunu eller, göz ve kulakta dahil olmak üzere hiç bir yüzeye değdirmeyiniz.
  5. Göz için kullanım şekli : Başlangıçta gündüzleri her saat ve geceleri iki saatte 1-2 damladır. Tedaviye cevap alınmaya başlanınca doz dört saatte bir 1 damla olarak kullanılır.
  6. Kulak için kullanım şekli: Dış kulak yolu temizlendikten sonra solüsyon damlalıkla kulak yoluna damlatılır. Başlangıç dozu günde 2-3 defa 3-4 damla olarak tavsiye edilir. Tedaviye cevap alındığında doz azaltılır ve tedavi kesilebilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Deksametazon sodyum fosfat
İlaç Marka İsmi: MEDEXOL 0,1 Göz Kulak Damlası

MEDEXOL 0,1 Göz Kulak Damlası kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir