MAXIDEX 0,1 mg Oftalmik Solüsyon

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Deksametazon’ dur. MAXIDEX 0,1 mg Oftalmik Solüsyon, gözde iltihaplanma durumlarında meydana gelen şişme ve ağrıyı azaltıp, iltihaplanma sürecini engelleyen  bir ilaçtır. MAXIDEX, gözyaşı kesesi ve gözyaşı bezlerinin iltihabı; gözü koruyan zarın, gözün kornea tabakasının ve gözün ön bölümünün enfeksiyon kökenli olmayan iltihabi ve alerjik rahatsızlıklarının ( kızarıklık, şişme ve ağrı) tedavisi ile kimyasal, ışın ya da ısı gibi dış etkenlerin yol açtığı gözün ön bölümünde yanmalara bağlı yara ve gözde yabancı cisim bulunması sonucu oluşan iltihaplanma durumlarının tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca göz ameliyatı sonrası oluşabilecek iltihabın önlenmesinde veya tedavisinde kullanır.

 

MAXIDEX 0,1 mg Oftalmik Solüsyon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. MAXIDEX, gözde enfeksiyon kökenli olmayan iltihaplanma durumlarında meydana gelen şişme ve ağrıyı azaltıp, iltihaplanma sürecini engelleyen bir ilaçtır.
  3. Gözünüzde virüse bağlı olarak oluşan iltihaplanma, çiçek, suçiçeği ve diğer virüse bağlı göz hastalıklarınız varsa ya da gözünüzde mantara bağlı hastalıklar varsa MAXIDEX‘ i kullanmayınız.
  4. Eğer Glokom (göz içi basıncında artış) hastalığınız varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  5. Teşhisi konmamış göz rahatsızlıklarının tedavisi için kullanmayınız.
  6. İlacı kullanmaya başladıktan sonra birkaç gün içinde iyileşme belirtileri görülmezse doktorunuza başvurunuz.
  7. Eğer gözünüzde tedavi ve kontrol altına alınmamış bakteri, virüs ya da mantar enfeksiyonu varsa bu ilacı kesinlikle kullanmayınız.
  8. Tedavisi süresince  kontakt lens kullanılması önerilmemektedir. Lens kullanıyorsanız, ilacınızı uyguladıktan sonra en az 15 dakika beklemelisiniz. Daha sonra lensinizi takabilirsiniz.
  9. Damlalığın ucunu eller ve göz de dahil olmak üzere hiç bir yüzey ile temas ettirmeyiniz. Eğer damlalık kirlenirse gözde enfeksiyon oluşabilir ve bu durum görme kaybına kadar varacak ciddi hasarlara sebep olabilir.
  10. İlacı damlattığınızda  görme bulanıklığı olacağından, görmeniz netleştikten sonra araba veya makine kullanmak gibi dikkat gerektiren aktivitelerde bulunabilirsiniz.
  11. Eğer birden fazla göz damlası veya merhem kullanmanız gerekiyorsa, iki ilaç uygulaması arasında en az 5 dakikalık bir süre olmalıdır. En son merhem sürülmelidir.
  12. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

MAXIDEX 0,1 mg Oftalmik Solüsyon’ un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Kafanızı hafif bir şekilde geriye alın, alt göz kapağını aşağı çekin , ileri ve uzağa doğru bakın , damlanızı damlatıp gözünüzü kapatın. Damlanızı gözünüze damlatırken parmağınızı gözünüzün iç kenarına bastırınız, bir dakika bekleyiniz, damlanın gözyaşı kanalına akmasını engelleyiniz.
  3. Doktorunuzun önerdiği tedavi  süresi dikkate alınmalıdır. MAXIDEX belirtilen süreden daha uzun süre uygulanmamalıdır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Gözde rahatsızlık hissi en yaygın görülen yan etkidir.

 

İlaç Etken Maddesi: Deksametazon
İlaç Marka İsmi: MAXIDEX 0,1 mg Oftalmik Solüsyon

MAXIDEX 0,1 mg Oftalmik Solüsyon kullanma talimatı


MAXIDEX 0,1 mg Oftalmik Solüsyon kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir