MAGNEFIT 300 mg Saşe

Endikasyon Bilgisi:

Magnezyum sitrat etken maddeli MAGNEFIT 300 mg Saşe, sinirleri ve kasları gevşeten etkiye sahip bir ilaç olup, vücuttaki magnezyumun yetersiz oluşuna bağlı  kemik, kas, damarlar ve sinir sistemindeki düzensizlik durumlarında kullanılmaktadır. MAGNEFIT, enerjisiz kalma, dikkat dağınıklığı, tahammülsüzlük, umutsuzluk, karamsarlık gibi herhangi bir ruhsal bozukluk;  solunum yollarında iltihap belirtileri, kalpte, atardamarlar ve toplardamarlarda dolaşım bozukluğu, çarpıntı; sindirim organlarındaki kas spazmları, osteoporoz, kemiklerde hareket kısıtlılığı, kas ve kemik tümörü, ayaklarda tutulma veya karıncalanma, uyuşma; Osteoartrit; kaslarda kist, zayıflık ve ağrı, erken doğum, regl sancılarının normalden daha ağır olması veya regl öncesi asabi ruh hali, vücut ödemi, memede ağrı gibi şikayetler,  tek yanlı baş ağrıları, kan şekeri düşüklüğü, üreter taşlarda tekrarlama, mesanenin aşırı çalışması, kabızlık gibi magnezyumun yetersizliğinden kaynaklanan rahatsızlıklara mani olmak için, magnezyum sitrat desteğine gerek görüldüğü hallerde reçete edilmektedir.

 

MAGNEFIT 300 mg Saşe Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar:

-MAGNEFIT hekim denetiminde kullanılması önemlidir.Reçetenize nasıl yazıldıysa o şekilde kullanılması gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uymalısınız. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde bırakmamakta ısrar edip ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

-Ağır böbrek hastalığınız varsa veya manik depresif için ilaç alıyorsanız yada kalp yetersizliği yaşıyorsanız MAGNEFIT kullanımına başlamadan önce, hekiminize  kullandığınız ilaçları ve rahatsızlıklarınızı söyleyiniz.

 

MAGNEFIT 300 mg Saşe nasıl kullanılır:

Poşet içindeki ilaç bir bardak suda karıştırılıp çözündürülerek içilmelidir. Yemek esnasında veya yemek yedikten hemen sonra tok karnına kullanılmadır.

 

MAGNEFIT 300 mg Saşe Yan etkileri:

-MAGNEFIT kullandığınızda yüzünüzde, dudak, dil veya boğazınızda şişlik,nefes daralması, kurdeşen, şuur kaybı gibi alerjiyi işaret eden bir durumla karşılaştığınızda hekiminizi arayınız.

-sulu dışkı ilacın sık rastlanan yan etkisidir.

 

İlaç Etken Maddesi: magnezyum sitrat
İlaç Marka İsmi: MAGNEFIT 300 mg Saşe

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir