MAGGZIUM 400 mg oral çözelti hazırlamak için toz (saşe)

Endikasyon Bilgisi:

Magnezyum sitrat etken maddeli MAGGZIUM 400 mg oral çözelti hazırlamak için toz (saşe), sinirleri ve kasları gevşeten etkiye sahip bir ilaç olup, vücuttaki magnezyumun yetersiz oluşuna bağlı  kemik, kas, damarlar ve sinir sistemindeki düzensizlik durumlarında kullanılmaktadır. MAGGZIUM, enerjisiz kalma, dikkat dağınıklığı, tahammülsüzlük, umutsuzluk, karamsarlık gibi herhangi bir ruhsal bozukluk; kasiyumun dokularda birikmesi, vücutta iltihaplanma; solunum problemleri, kalpte, atardamarlar ve toplardamarlarda dolaşım bozukluğu, çarpıntı, sindirim organlarındaki kas spazmları, Osteoartrit, kemik erimesi, osteoporoz, kemiklerde hareket kısıtlılığı, kas ve kemik tümörü, ayaklarda tutulma veya karıncalanma, uyuşma; kaslarda kist, zayıflık ve ağrı, erken doğum, regl sancılarının normalden daha ağır olması veya regl öncesi asabi ruh hali, vücut ödemi, memede ağrı gibi şikayetler,  tek yanlı baş ağrıları, pankreasın insülin üretememesi, üreter taşlarda tekrarlama, mesanenin aşırı çalışması, kabızlık gibi magnezyumun yetersizliğinden kaynaklanan rahatsızlıklara mani olmak için, magnezyum sitrat desteğine gerek görüldüğü hallerde reçete edilmektedir.

 

MAGGZIUM 400 mg oral çözelti hazırlamak için toz (saşe) Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar:

-MAGGZIUM hekim denetiminde kullanılması önemlidir.Reçetenize nasıl yazıldıysa o şekilde kullanılması gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uymalısınız. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde bırakmamakta ısrar edip ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

-Ağır böbrek hastalığınız varsa veya manik depresif için ilaç alıyorsanız yada kalp yetersizliği yaşıyorsanız MAGGZIUM kullanımına başlamadan önce, hekiminize  kullandığınız ilaçları ve rahatsızlıklarınızı söyleyiniz.

 

MAGGZIUM 400 mg oral çözelti hazırlamak için toz (saşe) nasıl kullanılır:

Poşet içindeki ilaç bir bardak suda çözündürülerek içilmelidir. Yemek esnasında veya yemek yedikten hemen sonra tok karnına kullanılmadır.

 

MAGGZIUM 400 mg oral çözelti hazırlamak için toz (saşe) Yan etkileri:

-MAGGZIUM kullandığınızda yüzünüzde, dudak, dil veya boğazınızda şişlik,nefes daralması, kurdeşen, şuur kaybı gibi alerjiyi işaret eden bir durumla karşılaştığınızda hekiminizi arayınız.

-sulu dışkı ilacın sık rastlanan yan etkisidir.

 

İlaç Etken Maddesi: magnezyum sitrat
İlaç Marka İsmi: MAGGZIUM 400 mg oral çözelti hazırlamak için toz (saşe)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir