LAROXYL 25 mg film kaplı tablet

Endikasyon Bilgisi:

İlacın etken maddesi Amitriptilin(25 mg) ‘dir. Antidepresan bir ilaç olan LAROXYL 25 mg film kaplı tablet, beyinde dengesiz hale gelmiş depresyona sebep olabilecek kimyasallara etki ederek çalışır. Depresyon belirtilerinin düzeltilmesi için kullanılır. Kullanımı 12 yaş üstü çocuklar, ergenler ve yetişkinler içindir.

 

LAROXYL 25 mg film kaplı tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. LAROXYL film kaplı tabletler açık pembe renkli, bikonveks, yuvarlak şekillidir LAROXYL, 20×2 blister karton kutuda  ambalajlanıp piyasaya sunulmuştur.
  2. İçinde Amitriptilin etken maddeyi bulundurur. Diğer bileşenler ise: Çekirdek tablette Laktoz monohidrat (inek sütü kaynaklı), Mısır nişastası, Sodyum glikolat nişastası Tip A, Kopovidon, Magnezyum stearat bulunur. Kaplama: Hidroksipropil metil selüloz, Titanyum dioksit, Polietilen glikol, talk ve Kırmızı demir oksit içerir.
  3.  Amitriptiline veya benzer ilaçlara  ya da bu ilacın içindeki yardımcı bileşenlere karşı daha önceleri hassasiyet (alerjik bir durum) yaşadıysanız; kullanmanız önerilmez.
  4. Antidepresan kullanan kişilerde intihara yeltenme söz konusu olabileceği göz önünde bulundurulmalı; bilhassa 24  yaş altı kişiler bu ilacı almaya başladıktan sonra  1-2 hafta hekim gözetiminde bulunulmalıdır.
  5. Bu ilacı bazı  ilaçlarla kullanmak ölümcül sonuçlara neden olabilir. Örneğin MAO inhibitörleri grubundan bir ilaç ile birlikte kesinlikle kullanmamalısınız. Eğer MAO inhibitörleri grubundan bir ilaç kullanacaksanız bu ilacın kullanımını kestikten en az 2 hafta sonra MAO inhibitörü kullanmaya başlamalısınız. MAO inhibitörleri grubundan bir ilaç kullanıyorsanız, bu ilacı kullanmaya başlamanız için yine 2 hafta beklemelisiniz. MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden kullanmak ölümcül sonuçlar yaratabilir. Tedaviye başlamadan önce kullandığınız bütün ilaçları hekiminize söylemeniz önerilir.
  6. Göz tansiyonu (glokom), kalp hastalığı ve kalp yetmezliği, geçmişte kalp krizi geçirmiş olmak, bipolar bozukluk (manik depresif bozukluk), epilepsi, intihara teşebbüs hikayesi, şizofreni veya diğer ruhsal hastalıklar, aşırı aktif tiroid,  uzun QT sendromu, karaciğer, şeker hastalığı, idrar tutukluluğu veya idrar yolu sorunu gibi rahatsızlıklardan birine sahip iseniz; kullanmadan önce hekiminize muhakkak bildiriniz.
  7. Kullanımı reflekslerinizi bozabilecek etkilere sahip olduğundan, dinç ve uyanık olmayı gerektiren bir aktivasyon yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız.
  8. Herhangi bir  ameliyat  olmanız gerekiyorsa cerrahınıza bu ilacı kullandığınız süreyi tam olarak söylemelisiniz. İlacın kullanımını kısa bir süreliğine durdurmanız gerekebilir.
  9. İlacı alırken  alkollü içecekler kullanmaktan  kaçınınız.
  10. Bu ilacın 12 yaşından küçüklerde kullanılması uygun değildir.

 

LAROXYL 25 mg film kaplı tablet’in Kullanım Şekli :

  1. LAROXYL 25 mg film kaplı tablet de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.
  2. Günlük tavsiye edilen doz miktarı: Tedaviye günde 3 defa 10 ya da  25 mg lık 1’er tablet şeklinde başlanır. Daha sonra bu doz hastanın durumuna göre yükseltilebilir. Tedaviye günde 2 ya da 4 adet  25 mg lık film kaplı tablet geceleri tek doz alınmak suretiyle devam edilebilir.
  3. Hafif vakalarda günde 3 defa 10 mg ile tedaviye  başlanır, gerektiğinde daha sonra bu doz 50 mg’a kadar yükseltilebilir.
  4. Hekiminize danışmadan tabletlerin alımını kesmeyiniz ve doz miktarını değiştirmeyiniz. Eğer LAROXYL tablet alımını aniden durdurursanız yoksunluk belirtileri başlayabilir. Özellikle uzun süre ve yüksek doz kullandıysanız;  bu belirtileri yaşamamak için doz azaltılarak ilaç bırakılmalıdır.
  5. Tabletlerin kesilmesine bağlı rüya ve uyku bozukluğu, halsizlik, mide bulantısı, baş ağrısı, öfkelenme, asabilik, hipomani veya mani gibi semptomlar ilacı bıraktıktan 2 ila 7 gün içinde meydana gelebilir.
  6. Bu ilaç 18 yaşın altındaki hastalara hekim önerisi haricinde verilmemelidir.
  7. Gebelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
  8. LAROXYL 25 mg film kaplı tablet 30 dereceden düşük oda sıcaklığında saklanmalıdır.

 

LAROXYL 25 mg film kaplı tablet’in diğer ilaçlarla etkileşimi:

  1. Brimonidin, Apraklonidin, betanidin, debrisokin, Guanetidin, klonidin, Adrenalin, efedrin, izoprenalin, noradrenalin, fenilefrin, fenilpropanolamin, Metilfenidat, Baklofen, linezolid, Rifampisin, Flukonazol, Simetidin, Nefopam, tramadol, kodein, dihidrokodein, Klozapin, pimozid, tioridazin, klorpromazin, haloperidol, proklorperazin, sulpirid, Amiodaron, diltiazem, disopramid, prokainamid, propafenon, kinidin, sotalol, verapamil, Ritonavir, gebelik önleyici haplar, Terfenadin, gliseril trinitrat, isosorbit dinitrat,Entakapon, selejilin, Etiklorvinol, Altretamin.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz
  2. İlacı kullanırken  kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, panik ataklar, uyku sorunları, alıngan, telaşlı, heyecanlı, sarılgan, huzursuz, agresif, ruhsal ve fiziksel olarak kendini hiperaktif hissetme gibi yeni oluşan ya da kötüleşen  yan etkiler ile kalp atışlarında hızlılık, çarpıntı, mide bulantısı, terleme, nöbetler, cilt döküntüsü, isilik, güçsüzlük, halsizlik, sarılık, normalden az idrar yapma ya da hiç idrar yapamama durumunda hekiminizle irtibat kurunuz.

 

İlaç Etken Maddesi: Amitriptilin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: LAROXYL 25 mg film kaplı tablet
Sırasıyla; Sinir Sistemi, Psikoanaleptikler, Antidepresanlar, Non-selektif monoamin reuptake inhibitörleri  ve amitriptilin olarak sınıflandırılmış şekilde, N06AA09 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz LAROXYL 25 mg film kaplı tablet’in üretimini Deva Holding Anonim Şirketi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. LAROXYL kullanım talimatı, prospektüsü ve LAROXYL 25 mg film kaplı tablet’e ait kısa ürün bilgisi (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen (yan) etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler)

LAROXYL 25 mg film kaplı tablet kısa ürün bilgisi-kullanım talimatı

LAROXYL 25 mg film kaplı tablet kısa ürün bilgisi-kullanım talimatı

LAROXYL 25 mg film kaplı tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir