KURSEPT %19 + %1 krem

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Alüminyum hidroksiklorit, triklozan’dır. KURSEPT %19+%1 krem, ter bezleri üzerine etki ederek uygulandığı bölgede terlemeyi azaltır; terlemeye bağlı maya, küf, mantar  veya bakterilerin üremesini ve iltihabı önler. Böylece kötü koku oluşumunu da engellemiş olur. KURSEPT krem, terlemeyi engelleyici ve  antimikrobiyal özelliği ile her türlü terleme tedavisinde ve koltuk altları, kasık,  göbek katlantıları, bacak araları, ayaklar, parmak araları, meme altları gibi derinin birbirine değen bölgelerinde terin azaltılmasını sağlamak ve terleme sonucu oluşabilecek enfeksiyonları engellemek için kullanılır.

 

KURSEPT krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine bir alerjiniz var ise; kullanmanız önerilmez.
  2. KURSEPT ilacı ağzınıza, gözünüze değdirmemeye dikkat ediniz. Kazara değmesi halinde bol su ile yıkayınız. Ayrıca giysilerinize de değdirmemeye özen gösteriniz.
  3. Kurumuş, çatlamış, rüzgar yanığı, güneş yanığı ya da açık yaralı, akıntılı ve enfeksiyonlu ciltlerde kullanmayınız. Bu tür durumların tamamen iyileşmesini bekleyiniz. İyileştikten sonra bu ilaca başlayabilirsiniz.
  4. Tedavi edilen bölgeyi hava almayacak şekilde kapatmayınız ya da bandajlamayınız.
  5. İlacı uygulamaya başladıktan sonra belirtilerinizde iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse hekiminizle görüşünüz.
  6. Gebelikte ve emzirme dönemlerinde hekime danışmadan bu ilacı kullanmayını

 

KURSEPT krem’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz KURSEPT ilacını nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.
  2. İlacı uygulayacağınızz bölgeyi temizleyiniz. Parmağınızla  ufak miktarda aldığınız ilacı ince bir tabaka halinde ilgili bölgeye yayıp hafif hareketlerle sürünüz. Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız veya bandajlamayınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Soluk alıp vermede güçlük, ürtiker, yüzde,  ağızda, dil  ve boğazda şişlik gibi bir durumda vakit kaybetmeden bir sağlık kurumu veya hekimle irtibat kurulmalıdır.
  2. KURSEPT’in yan etkisi: Uygulanan yerde hafif incelme, kırışıklık, kuruluk.

 

İlaç Etken Maddesi:  Alüminyum hidroksiklorit, triklozan
İlaç Marka İsmi: KURSEPT %19 + %1 krem
ATC Kodlaması: KURSEPT, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ilaç sınıflamasında sırasıyla; DERMATOLOJİKLER – ANTİSEPTİKLER VE DEZENFEKTANLAR-Aluminyum-alüminyum içeren dermatolojik antiseptikler- antihidrotics olarak sınıflandırılmış, D11AA ATC koduyla yer alır. Eczanede reçetesiz satışı yapılan KURSEPT kremin ruhsatı  ve imalatı ORVA İlaç Sanayi’ne aittir.  KURSEPT ile ilgili detaylı açıklamalarla hastanın bilgilendirilmesi için;
— KURSEPT ne ilacı, endikasyonları (ne için kullanılır);
—KURSEPT kremi uygulanmadan önce bilinmesi gereken konular ve alınacak tedbirler, hamilelikte ve emzirenlerde kullanılabilir mi; hangi  ilaç veya ürünlerle etkileşime girer ve kontrendikeleri; nasıl saklanır;
—KURSEPT kullanırken ortaya çıkan istenmeyen etkilerde yapılması gerekenler;
—KURSEPT uygulanım şekli ve nasıl kullanılır; sorularına cevaben ORVA İlaç’ın aşağıdaki prospektüsünde daha geniş kapsamlı bilgi bulunmaktadır.
KURSEPT  krem’e ait kısa ürün bilgisi pdf belgesi
KURSEPT krem'e ait kısa ürün bilgisi pdf belgesi

KURSEPT  krem’e ait prospektüs-kullanma talimatı pdf belgesi
KURSEPT krem'e ait prospektüs-kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir