FURACEPT %0.2 merhem

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi  Nitrofurazon’dur. FURACEPT %0.2 merhem, cilt üzerindeki bakterileri öldürücü ve gelişmesini önleyici bir  ilaçtır. FURACEPT, bu özelliği ile deri ülseri, cerrahi yaralar, kaza sonucu ciltte yırtık ve kesikler; enfekte yanıklar, içi irin dolu veya patlamış sivilceler, kabarcık, çıban vb. iltihaplı, iltihapsız deri bozukluklarının bakımı ve iyileştirilmesinde kullanılmaktadır.

 

FURACEPT Merhem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. FURACEPT Merhemi kullanımınız esnasında döküntü, bölgesel ağrı ya da şişme gibi bir alerjik reaksiyon gelişirse, acilen ilacı kullanmayı kesiniz ve hekiminize haber veriniz.
  3. Böbrek yetmezliği bulunan kişiler FURACEPT’i dikkatli kullanmalıdırlar. Derisi kalkmış vücut bölgesinden emilerek var olan böbrek yetmezliğini arttırabilir.
  4. Bu ilaçla tedaviye başladıktan sonraki birkaç gün içerisinde yara veya yanıklarda iyileşme belirtileri görülmemişse FURACEPT’in kullanımını bırakıp, hekimle görüşülmelidir.
  5. FURACEPT Merhemi dış kulak enfeksiyonu için kullanıyorsanız, kulak yolunda tahriş ya da ödem oluşursa;  ilacın kullanımını bırakıp hekime başvurunuz.
  6. Gözlerinize temas ettirmeyiniz.
  7. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde FURACEPT Merhemi hekime danışmadan kullanmayınız.

 

FURACEPT Merhem’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz FURACEPT ilacını nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. FURACEPT, bir gazlı bez yada spatül ile etkilenmiş bölgeye sürülür. Merhemin sürüldüğü bölge bir örtü ile örtülebilir.
  3. FURACEPT , her gün ya da bir kaç günde bir enfeksiyon iyileşene kadar uygulanır.
  4. Tavsiye edilen tedavi süresi 7 ila 10 gündür.
  5. Geniş yanık cilt alanlarına, steril gazlı bez üzerine yayıldıktan sonra uygulanmalıdır.
  6. Cerrahi yaralarda pansumanın yapışmaması için FURACEPT uygulandıktan sonra üzerine vazelinli gazlı bez konulur. Pansuman böylece 5-7 gün açılmadan bırakılabilir.  Pansuman açılırken, pansumanın çıkarılmasını kolaylaştırmak için gazlı bez, serum fizyolojikle ıslatılmalıdır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. İlacın kullanılmasına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.
  2. FURACEPT kullanılırken bazı mikroorganizma ve mantarların çoğalması sonucu deride var olan enfeksiyonun dışında yeni bir enfeksiyon (süperenfeksiyon) geliştiğine dair belirtiler veya uygulanan bölgede kaşıntı, döküntü, şişme çok nadirde olsa yan etki olarak görülebilir. Böyle durumlarda ilacın kullanımını kesip, acilen hekime haber verilmelidir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Nitrofurazon
İlaç Marka İsmi: FURACEPT %0.2 merhem

ATC Kodlaması: FURACEPT, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ilaç sınıflamasında sırasıyla; DERMATOLOJİKLER – ANTİSEPTİKLER VE DEZENFEKTANLAR-Nitrofuran türevleri-nitrofurazon olarak sınıflandırılmış, D08AF01 ATC koduyla yer alır. Eczanede normal reçeteyle satışı yapılan FURACEPT %0.2 merhemin ruhsatı  ve imalatı ruhsatı  ve imalatı İstanbul İlaç Sanayi’ne aittir.  FURACEPT ile ilgili detaylı açıklamalarla hastanın bilgilendirilmesi için;
— FURACEPT ne ilacı, endikasyonları (ne için kullanılır);
—FURACEPT uygulanmadan önce bilinmesi gereken konular ve alınacak tedbirler, hamilelikte ve emzirenlerde kullanılabilir mi; hangi  ilaç veya ürünlerle etkileşime girer ve kontrendikeleri; nasıl saklanır;
—FURACEPT kullanırken ortaya çıkan istenmeyen etkilerde yapılması gerekenler;
—FURACEPT uygulanım şekli ve nasıl kullanılır; sorularına cevaben İstanbul İlaç’ın aşağıdaki prospektüsünde daha geniş kapsamlı bilgi bulunmaktadır.
FURACEPT %0.2 merhem’e ait kısa ürün bilgisi- kullanma talimatı pdf belgeleri girilecektir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir