KORTİLON-A Orabase Merhem

KORTİLON-A için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, KORTİLON-A ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, KORTİLON-A dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi KORTİLON-A Orabase Merhem hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

KORTİLON-A Orabase Merhem kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

KORTİLON-A Orabase Merhem kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

KORTİLON-A Orabase Merhem kısa ürün bilgisi

KORTİLON-A Orabase Merhem kısa ürün bilgisi

Endikasyon bilgisi: triamsinolon asetonid adlı etken maddeyi içinde bulunduran KORTİLON-A, iltihap ve doku kaybıyla birlikte görülen ağız yaralarının tedavisinde; topikal kortikosteroid

Kullanımı: günde 2 -3 kere

KORTİLON-A, hamilelikte C kategorisindedir, emzirme döneminde hekiminize danışmadan kullanmayınız.

KORTİLON-A kontrendikeleri: aşırı duyarlılık, boğaz ve ağızda bakteri, mantar ve virüs enfeksiyonu

Yan etki: KORTİLON-A kullanımına bağlı yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

KORTİLON-A Orabase Merhem sırasıyla; Dermatolojikler, Dermatolojik Kortikosteroidler, Kortikosteroidler ve  triamsinolon asetonat (topikal) şeklinde sınıflandırılmış olup, D07AB09 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz KORTİLON-A, SABA İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.
KORTİLON-A da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz KORTİLON-A’ yı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. KORTİLON-A ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir. KORTİLON-A’yı size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca KORTİLON-A’yı  bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir