EKZE-MANT emülsiyon jel

EKZE-MANT için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, EKZE-MANT ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, EKZE-MANT dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli;  istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi EKZE-MANT Jel hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

EKZE-MANT emülsiyon jel kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

EKZE-MANT emülsiyon jel kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

EKZE-MANT emülsiyon jel kısa ürün bilgisi

EKZE-MANT emülsiyon jel kısa ürün bilgisi

Endikasyon bilgisi: triamsinolon asetonid ve mikonazol nitrat etken maddesini içinde bulunduran EKZE-MANT Jel, egzama ve iltihaplanma ile seyreden mantar enfeksiyonlarında; topikal kortikosteroid, antifungal

Doz: günde 2 kere uygulanır.

EKZE-MANT, hamilelikte C kategorisindedir, emzirme döneminde hekiminize danışmadan kullanmayınız.

EKZE-MANT kontrendikeleri: aşırı duyarlılık, virüs enfeksiyonu, tüberkülozda, açık yara, göz etrafı, ağız ve burun içine uygulama, rozase, sivilceli ve hasarlı deriye uygulama.

Etkileşim: rifampisin,  varfarin, fenitoin, barbitüratlar.

Yan etki: EKZE-MANT kullanımına bağlı yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

EKZE-MANT emülsiyon jel sırasıyla; Dermatolojik İlaçlar, Topikal antifungaller ve mikonazol kombinasyonları şeklinde sınıflandırılmış olup, D01AC52 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz EKZE-MANT, ORVA İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.
EKZE-MANT da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz EKZE-MANT’ ı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. EKZE-MANT ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir. EKZE-MANT’ ı size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca EKZE-MANT ‘ı  bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir