KATALJIN-P Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Parasetamol (500 mg) ve Kafein (30 mg)‘ dir. KATALJIN-P Tablet, hafif ve orta dereceli ağrı ve ateş durumlarında kullanılan bir ilaçtır. KATALJIN-P, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlarda ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak; migren, baş ağrısı, diş ağrısı, diş çekimi sonrası ağrı, vücut kırıklığı, eklem ağrıları, romatizmal ağrılar, eklem ağrıları, kas ağrısı, bel-sırt-boyun ağrısı gibi akut kas ve iskelet sistemi ağrıları, kireçlenmeye bağlı ağrılar ile hasar- zedelenme sonucu  oluşan eklem ve kaslardaki  incinme/burkulma/zorlanmaya bağlı ağrılar ve bayanlarda adet dönemi (dismenore)  ağrılarında ağrı kesici olarak kullanılır. Kullanımı 12 yaş üzeri çocuklar, gençler ve yetişkinler içindir.

KATALJIN-P Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. KATALJIN-P, hafif ve orta dereceli ağrı ve ateş durumlarında kullanılan bir ilaçtır.
  3. Parasetamol içeren veya diğer ağrı kesici ilaçlarla birlikte kullanmayınız.
  4. Eğer baş ağrısını gidermek için kullanıyorsanız, uzun süreli kullanmayınız. Sürekli ağrı kesici kullanılması kronik baş ağrılarına sebep olabilir.
  5. Doktor tavsiyesi olmadan 3 ardışık günden daha uzun süre kullanmayınız. Uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.
  6. •3-5 gün içerisinde ağrı veya ateşin azalmaması yada yeni rahatsızlık belirtilerinin ortaya çıkması halinde ilacın kullanımını kesip, doktorunuza başvurunuz.
  7. Ciddi karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa, yüksek tansiyon ilacı kullanıyorsanız, kalp atışlarınızda düzensizlik, depresyon veya anksiyete ilaçları (klozapin, lityum gibi) ya da sakinleştirici ilaç kullanıyorsanız, hava yollarındaki tıkanıklığı giderici ilaç (efedrin, teofilin) ya da alkol bağımlılığı tedavisi için dilsulfiram kullanıyorsanız; KATALJIN-P‘ i kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. İlacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  8. Bazı durumlarda KATALJIN-P Tablet kullanımı özel dikkat gerektirir. Eğer karaciğer veya böbrek hastalığınız varsa ya da kalp hastalığı, karaciğer enzimlerinde yükselme (Gilbert sendromu),  astımda dahil olmak üzere herhangi bir akciğer hastalığı, kemik iliğinin fonksiyon bozukluğu, kansızlık  ya da kan hücreleri ile ilgili bir hastalığınız varsa ya da alkol kullanıyorsanız; bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuz  hakkında bilgi veriniz.
  9. Astım, saman nezlesi veya benzeri hastalıklarınız varsa doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  10. •12 yaşından küçük çocuklarda kullanmayınız.
  11. Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol veya alkollü içeceklerle birlikte alındığında karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
  12. Kullanımı nadiren de olsa uyku hali ve baş dönmesine sebep olabilir. Araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  13. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız. Anne karnındaki bebeğe ve emzirilen bebeğe zarar verebilir.

KATALJIN-P Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu yeterli miktarda su ile birlikte alınız.
  3. •12 yaşın üzerindeki çocuklarda ve yetişkinlerde önerilen doz:  4-6 saat aralıklarla 1-2 tablet olarak önerilmektedir.  Ancak çok gerekli olduğu durumlarda 24 saat içerisinde 4 dozdan fazla kullanılmamalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda  acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı, kusma, hazımsızlık, gaz, karın ağrısı, kabızlık,  baş ağrısı, baş dönmesi, uyku hali, uyuşma, karıncalanma veya yanma hissi gibi duyusal bozukluklar,  üst solunum yolu hastalık belirtileri yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Parasetamol, Kafein
İlaç Marka İsmi: KATALJIN-P Tablet

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir