KATACOLD PEDİATRİK Şurup

Endikasyon Bilgisi :

KATACOLD PEDİATRİK Şurup, çocuklarda görülen göz yaşarması, burun akıntısı, kuru öksürük, boğaz yanması, ateş ve ağrıyı  içeren alerjik rinit (nezle), gribal enfeksiyonlar ve soğuk algınlığı semptomlarında kullanılan bir ilaçtır. İlacın içeriğinde bulunan etken maddelerinden Parasetamol ağrının ve yükselmiş vücut ısısının düşürülmesini, Klorfeniramin maleat vücutta bulunan histaminin etkilerinin engellemesini, Butamirat sitrat ise balgamsız kuru öksürüğün baskılanmasını sağlamaktadır.

 

KATACOLD PEDİATRİK Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar:

KATACOLD kullandıktan sonra nefes alma güçlüğü, yüzünüzde, ağız kenarlarında, dil veya boğazınızda şişlik,  kurdeşen gibi ilaca karşı bir alerji geliştiyse ilacın kullanımını kesip acilen hekiminizle görüşmelisiniz.

Çocuğunuza KATACOLD verirken  ağrıya, ateşe veya alerjiye karşı başka bir vermemeye dikkat ediniz. Aksi halde bilmeden aynı amaçlarla kullanılan ilaçlardan çok fazla kullanılmış olur.

Eğer MAO inhibitörleri grubuna ait bir ilaç kullanılıyorsa ya da son 14  gün içerisinde kullanılmışsa, MAO inhibitörü vücuttan tamamen atılmadan soğuk algınlığı ilacı kullanılmamalıdır.

Eğer çocuğunuzun böbrek veya karaciğerinde ciddi problemler varsa anemi  ya da kan hücreleri ile ilgili bir hastalığı, kemik iliği işlevlerinde bozukluk, balgamlı öksürük, bronşit veya akciğer iltihabı varsa, nöbet geçiriyorsa, idrar yapmada zorlanıyorsa doktorunuza danışmadan KATACOLD kullanmayınız.

Semptomlar şiddetlenmeden, belirtiler başlar başlamaz kullanılması çocuğunuzun rahatlaması için önemlidir.

Bu ilacı çocuğunuza düzenli olarak verdiğiniz halde, 3-4 gün içerisinde yakınmalarında bir iyileşme olmazsa veya daha da fazlalaşırsa ya da başka semptomlar gelişirse acilen hekiminizle görüşünüz.

Reçetede yazıldığı şekil vermeye özen gösteriniz. İlacın tavsiye edilenden fazla kullanılması midede ve karaciğerde zararlı etkilere yol açabilir.

KATACOLD, alkol ve alkollü içeceklerle birlikte alınmamalıdır.

Gebelikte ve emzirme dönemlerinde doktora danışmadan kullanılmamalıdır.

KATACOLD PEDİATRİK Şurup’un Kullanım Şekli :

Şurup şişesi her kullanımda hafifçe çalkalanmalı ve ölçekli kaşık ile içilmelidir. -6 ila 12 yaşlarındaki çocuklarda şurup kaşığı ile günde  3-4 defa bir veya bir buçuk kaşık; 12 yaşından büyüklerde 4-6 saatlik aralarla ikişer kaşık alınabilir.  KATACOLD tok karnına ya da öğün aralarında da kullanılabilir.

Bu ilaç nasıl reçete edildiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine riayet ediniz. Size tavsiye edilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

 

KATACOLD PEDİATRİK Şurup’un Yan Etkileri :

İlacın aşırı dozda kullanılması sonucu vücutta fazla miktarda asit birikimi, iştahsızlık,  kusma, böbreklerde bozukluk, pankreatit ve karaciğer fonksiyonlarında azalma belirtileri olan, sarılık ve cilt solukluğu, mide bulanması, halsizlik, ciltte benek şeklinde morarıklıkların görüldüğü durumlarda acilen bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz. Bu yan etkiler çok nadir rastlanmakta olup, ilacın gereğinden çok kullanılmasından dolayı meydana gelebilir.
Hazımsızlık, uyuma isteği, sersemleme ilacın sıkça rastlanabilen yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Parasetamol, Klorfeniramin maleat, Butamirat sitrat
İlaç Marka İsmi: KATACOLD PEDİATRİK Şurup

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir