COVLAX 7.5 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Ivabradin, koroner arter rahatsızlığının en sık görülen belirtisi anjinanın önlenmesinde etki gösterir. (Anjina : kalp kasına kan ve oksijen götüren atardamarların daralmasından (yağlanmasından) dolayı kalbe taşınan oksijenin yetersiz kalması sonucu iç daralması, baskı hissi ile birlikte kalple ilişkili  göğüs ağrısı)
COVLAX 7.5 mg Film Tablet, kalp hızını yavaşlatan etkisi sayesinde kalpte oksijen gereksinimini azaltarak kararlı anjina rahatsızlığının iyileştirilmesini ve nöbetlerinin engellenmesini sağlar.

 

COVLAX 7.5 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar :

Hepatik yetmezlik, akciğer ödemi, uzamış QT sendromu, karaciğer fonksiyon bozukluğu, kardiyojenik şok, geçmişte ya da  şu anda yaşanan miyokard infarktüsü, kalp pili varlığı, çok düşük tansiyon, kalp atımlarının dakikada 60′ ın altında olması durumlarında COVLAX kullanılmamalıdır.

Eğer, kalp ritminizde bozukluk, kalp yetmezliği, felç veya ciddi böbrek hastalığınız var ise ya da tansiyonunuz düşükse bu ilacı kullanırken önlem alınmalıdır.

Gebelikte ve emzirme dönemlerinde COVLAX kullanılması sakıncalıdır.

COVLAX 7.5 mg Film Tablet’in kullanım şekli :

COVLAX ilacı nasıl reçete edildiyse o şekilde kullanmanız önemlidir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine riayet ediniz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

•İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte içiniz. Tok karnına kullanılması tavsiye edilmektedir.

 

COVLAX 7.5 mg Film Tablet’in Yan Etkileri

Mide bulanması, karın ağrısı, diyare veya konstipasyon, halsizlik, vertigo, Hipotansiyon, görme zayıflığı, nefes almada zorluk, üritker, nöbet, ciltte döküntü, kaşıntı, kreatinin artışı, uzun QT sendromu, Periferik ödem, üre artışı, istem dışı kas kasılması

 

İlaç Etken Maddesi: Ivabradin
İlaç Marka İsmi: COVLAX 7.5 mg Film Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir