JETEX % 5 1 Adet 5 G Tüp (Krem)

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Lidokain ve Prilokain hidroklorür‘ dür. JETEX % 5 1 Adet 5 G Tüp (Krem), hücre zarındaki sinirsel uyarıların oluşumunu ve iletimini engelleyerek bölgesel uyuşma sağlayan (lokal anestezik) bir ilaçtır.  Cilt yüzeyinin kısa süreli uyuşmasını  sağlar. JETEX,  bacak ülserinde (temizlemeyi kolaylaştırmak için) ağrıyı gidermek;  penis veya vajinanın yüzeyini uyuşturmak, enjeksiyon ve diğer medikal prosedürler sırasında acıya karşı cildi uyuşturmak için kullanılır.

 

JETEX % 5 1 Adet 5 G Tüp Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. JETEX, deri üzerine, genital mukozaya ya da  genital deriye ve bacak ülserlerine sürerek uygulanır.
  3. Cilt yüzeyinin kısa süreli uyuşmasını  sağlar.
  4. Acıyı hafifletmek veya cildi uyuşturmak için gerekli olan yeterli miktarı kullanınız.
  5. JETEX ‘ i, bacak ülseri haricinde kesik, şişmiş veya hasar görmüş ciltlerde kullanmayınız.
  6. Kulak zarı hasarında kullanılmamalıdır.
  7. Su toplamış deriye ve açık yaralara uygulamayınız.
  8. Lidokain veya Prilokain’e karşı alerjik reaksiyon öykünüz; kişisel ya da ailesel methemoglobinemi öyküsü  veya herhangi bir genetik enzim eksikliğiniz varsa; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  9. Ağız, burun, kulak ve anüs içinde oluşan deri döküntüleri ve egzamalarda kullanmayınız.
  10. İlacın gözlerinize temasından kaçınınız. Teması halinde bol ılık su ile iyice yıkayınız.
  11. Prematür yeni doğan bebeklerde kullanılmamalıdır.
  12. Yeni doğanlarda, bebeklerde ve çocuklarda sadece sağlam deriye uygulanmalıdır, mukoza üzerine uygulanmamalıdır.
  13. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan  kullanmayınız.

 

JETEX % 5 1 Adet 5 G Tüp‘ ün kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.

YETİŞKİNLER :

Sağlam deride kullanımı:

  • İğne ponksiyonları, örn. intravenöz kateter takılması, kan alma  : Yarım tüp (yaklaşık 2 g)/10cm2 Deriye kalın bir tabaka şeklinde uygulanır ve kapalı pansuman yapılır. Uygulama süresi: 1 saat; en fazla 5 saat
  • Minör yüzeysel cerrahi girişimler Örn. epidermisin küretajı : 1.5-2 g/10 cm2 Deriye kalın bir tabaka şeklinde uygulanır ve kapalı pansuman yapılır. Uygulama süresi: 1 saat; en fazla 5 saat
  • Hastane ortamında geniş alanlardaki yüzeysel cerrahi girişimler, Örn. deri grefi alınması : 1.5-2 g/10 cm2 Deriye kalın bir tabaka şeklinde uygulanır ve kapalı pansuman yapılır. Uygulama süresi: 2 saat; en fazla 5 saat
  • Yeni traşlanmış geniş deri yüzeyinde kullanımı örn. lazer epilasyon (hastanın uygulamayı kendi yapması: 600 cm2 (Önerilen en yüksek tedavi yüzey alanı) 60 g (Maksimum önerilen doz) Uygulama süresi: En az 1 saat; en fazla 5 saat

Bacak ülserlerinde kullanımı :

  • Bacak ülserlerinin temizlenmesi için yaklaşık 1-2 g/10 cm2 uygulanır. Her bir uygulamada 10 g aşılmamak kaydıyla krem kalın bir tabaka halinde ülser yüzeyine uygulanır. Kapalı pansuman yapılır. JETEX Krem tek kullanım içindir, tüp açıldıktan sonra kalan kısım atılmalıdır. Uygulama süresi: En az 30 dakika. Penetrasyonun zor olduğu dokulardaki bacak ülserlerinde uygulama süresi 60 dakikaya uzatılabilir.Ülserin temizlenme işlemi, kremin uzaklaştırılmasından sonraki 10 dakika içerisinde başlatılmalıdır. JETEX Krem, 1-2 ay boyunca 15 defa uygulanmış, bu süre içerisinde etkisinde bir azalma ya da lokal reaksiyonlarda bir artış olmamıştır.

Genital Kullanım :

Genital Deriye uygulama:

  • Lokal anesteziklerin enjeksiyonundan önce kullanılır.
  • Erkekler: 1 g/l0 cm2 Deriye kalın bir tabaka uygulanır. Uygulama süresi: 15 dakika
  • Kadınlar: 1-2 g/10 cm2 . Deriye kalın bir tabaka uygulanır. Uygulama süresi 60 dakika

Genital mukoza membranına uygulama:

  • Genital siğillerin (condyloma) cerrahi tedavilerinde ve lokal anesteziklerin enjeksiyonundan önce; alanın genişliğine göre yaklaşık 5-10 g. Mukoza kıvrımları da dahil olmak üzere tüm alan krem ile kaplanmalıdır. Kapalı pansuman gerekli değildir. Uygulama süresi: 5-10 dakika Kremin uzaklaştırılmasından hemen sonra cerrahi girişim başlatılmalıdır.

JETEX ’in bazı deri problemlerinde uygulanması :

  • Atopik dermatit veya molluscum (deri üzerinde küçük yumrular oluşması ile belirgin hastalık)  gibi deri problemleriniz var ise, 15-30 dakika gibi daha kısa bir uygulama süresi yeterli olabilir.

Çocuklarda kullanımı:

JETEX ’in deri üzerine uygulanması :

  • Derideki küçük alanlardaki girişimler, örneğin iğne batırılması ve lokal lezyonların cerrahi
    tedavisinde uygulama süresi yaklaşık 1 saattir. 1 g/10 cm2 krem kalın bir tabaka halinde sürülür ve kapalı pansuman ile örtülür. Doz, 1 g/10 cm2’yi geçmemeli ve uygulanan alana göre ayarlanmalıdır.
  • Yeni doğan ve 3 aylıktan küçük bebekler: En fazla 10 cm2 ’lik bölgeye en fazla 1 g krem uygulayınız. Uygulama süresi 1 saati aşmamalıdır.
  • 3-12 aylık bebekler: En fazla 20 cm2 ‘lik bölgeye en fazla 2 g krem uygulayınız. Uygulama süresi yaklaşık 1 saattir .
  • 1-6 yaş arası çocuklar: En fazla 100 cm2 ’lik bölgeye en fazla 10 g krem uygulayınız. Uygulama süresi yaklaşık 1 saattir (en fazla 5 saat).
  • 6-11 yaş arası çocuklar: En fazla 100 cm2 ’lik bölgeye en fazla 10 g krem uygulayınız. Uygulama süresi yaklaşık 1 saattir (en fazla 5 saat).
  • Atopik dermatiti olan çocuklarda uygulama süresi 30 dakikaya düşürülmelidir

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacın uygulandığı bölgede solukluk, kızarıklık ve şişlik, hafif yanma, kaşıntı, solukluk, kızarıklık ve şişlik yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Lidokain, Prilokain hidroklorür
İlaç Marka İsmi:  JETEX % 5 1 Adet 5 G Tüp

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir