İPRAVENT 0.5 mg/2.5 ml + 2.5 mg/2.5 ml Nebülizasyon İçin İnhalasyon Çözeltisi

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: İPRAVENT 0.5 mg/2.5 ml + 2.5 mg/2.5 ml Nebülizasyon İçin İnhalasyon Çözeltisi.
  2. Endikasyon Bilgisi:  İpratropium bromür ve  Salbutamol sülfat adlı etken maddeyi içinde bulundurur. İPRAVENT İnhalasyon Çözeltisi, Tıkanmayla ilgili solunum yolu hastalıklarında, bronkospazm (hava yollarında daralma durumu) tedavisinde; bronkodilatasyonun sağlanması.
  3. İPRAVENT DOZAJI:  günde 3-4 defa 1’er flakon.
  4. İPRAVENT ile etkileşimi olan preperatlar:  trisiklik antidepresanlar, kortikosteroidler, beta-agonistler, ksantin türevleri.
  5. İPRAVENT kontrendikeleri:  ilacın etken madde ve diğer bileşenlerine alerji, taşiaritmi, hipertrofik kardiyomiyopati,
  6. İPRAVENT hamilelikte C kategorisindedir; emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.
  7. İPRAVENT yan etkisi: titreme, ağız ve boğazda kuruluk, baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı, ses bozukluğu, öksürme, anormal kalp atımları.
  8. İPRAVENT de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Tedavi yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. İPRAVENT Nebülizasyon İçin İnhalasyon Çözeltisi. sırasıyla, Solunum Sistemi; obstrüktif Solunum Sistemi Hastalıkları; Adrenerjikler, İnhalan; Adrenerjikli kombinasyonlar ve ipratropium bromür monohidrat + salbutamol sülfat olarak sınıflandırılmış şekilde, R03AK04 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz İPRAVENT ‘in üretimini Neutec İnhaler İlaç Sanayi yapar, ruhsatı aynı şirkete aittir. İPRAVENT için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; İPRAVENT’e başlarken bilinmesi gereken konular; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozajı; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

İPRAVENT Nebülizasyon İnhalasyonu kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
İPRAVENT Nebülizasyon İçin İnhalasyon kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

İPRAVENT Nebülizasyon İnhalasyonu kısa ürün bilgisi
İPRAVENT Nebülizasyon İçin İnhalasyon kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: Neutec İnhaler İlaç San. ve Tic. A.Ş. Arifiye / Sakarya
Tel: 0850 201 23 23-Faks: 0212 481 61 11

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir