IBU-BABY 125 mg Supozituvar (fitil)

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  İbuprofen‘ dir. IBU-BABY 125 mg Supozituvar (fitil), vücutta ağrıya ve iltihaba sebep olan fizyolojik faktörleri azaltan iltihap giderici, ateş düşürücü, ağrı kesici bir ilaçtır. İltihap giderici ( çözücü ) etkisinin ardından ateşi düşürür ve ağrıyı geçirir. IBU-BABY, bebeklerin diş çıkarma evrelerinde sık rastlanan ateşli durumlarda ve grip, soğuk algınlığı, sinüzit, soluk borusu iltihabı, yutak iltihabı (farenjit), bademcik şişmesi (tonsilit) gibi üst solunum yollarındaki enfeksiyonlarda (kulak-burun -boğaz hastalıklarında) ateşle birlikte görülen ağrının geçirilmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca, iltihabı çözücü etkisi sayesinde aynı amaçlar için diş eti apsesi ağrıları, vücut kırgınlığı, adale ağrıları, ameliyatların ardından karşılaşılan ağrı-ateş, yumuşak doku zedelenmeleri, kaza ya da spor yaralanmalarına bağlı şişlik, ağrı ve iltihabi durumlarda kullanılır.  Kullanımı ortalama 12-13 kilonun üstündeki bebekler ve çocuklar için uygundur.

 

IBU-BABY 125 mg  Supozituvar (fitil) Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. IBU-BABY fitil, iltihap giderici, ağrı kesici ve ateş düşürücüdür.
  3. Üç ardışık günden fazla kullanılması tavsiye edilmez. Eğer üç günün içerisinde çocuğunuzdaki yakınmalar artarsa ya da üzerine başka rahatsızlıklar eklenirse derhal hekiminizle temasa geçiniz..
  4. Bu fitili kullanımınız süresince hekiminize danışmadan ağrıya karşı başka bir ilaç kullanmayınız. Halihazırda kullandığınız diğer ilaçların etiket veya prospektüsünü okuyarak kullanılım amaçlarının aynı olup olmadığına bakınız.
  5. Eğer, çocuğunuzun mide, bağırsak, astım, kalp ve damarları ile alakalı sorunları varsa  bu ilacı kullanmadan önce muhakkak doktorunuza çocuğunuzun  rahatsızlıklarını anlatınız.
  6. Ciddi kalp, böbrek veya karaciğer (yetmezlik) hastalığınız varsa ya da daha önceden geçirmiş olduğunuz felç,  kanama  veya pıhtılaşma ile ilgili sorunlar varsa,  asetilsalisilik asitlere karşı bir alerjiniz varsa, bronşiyel astımınız varsa, son iki hafta içerisinde MOA inhibitörü kullanmışsanız veya halen kullanıyorsanız, süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız, mide ve bağırsak delinme öyküsü, geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide veya bağırsakta yara veya midenizde doygunluk hissi, mide ekşimesi gibi sindirim sistemi sorunlarınız  varsa; bu ilacı kullanmanız sakıncalıdır.
  7. Önceden yaşanmış mide kanaması öyküsü veya sindirim organlarınızda süregelen bir hastalığınız varsa ya da önceden yaşanmış  kalp krizi, felç veya kan pıhtılaşması öykünüz varsa ya da vücudunuzda şişlik varsa, psikiyatri ilaçları alıyorsanız , karaciğer veya böbrekleriniz yeterli çalışmıyorsa, üreme probleminiz varsa veya kısırlık testi yaptıracaksanız; yüksek kan basıncı, glokom, diyabet, kalp atımlarında hızlılık,  fazla aktif tiroid  durumlarından herhangi birine sahip iseniz doktorunuzu bilgilendirmeden bu ilacı kullanmamalısınız.
  8. Kanda pıhtılaşmayı tetikleyebileceği ihtimali sebebiyle kalp ve kan damarlarında dolaşım sorunları olan veya bu hastalıklara yatkın olanlarda kullanımı kalp krizi ve felç de dahil olmak üzere yaşamı tehdit eden kalp  ve dolaşım sorunlarını arttırmaktadır. İlacın gereksiz yere ve tavsiye edilenden fazla kullanımı neticesinde bu olumsuz etkiler daha da artar.
  9. İlacın kullanımıyla alakalı ciltte kızarıklık, döküntü başlarsa ya da bulaşıcı bir hastalık olan su çiçeği emareleri varsa; ilacın alımını kesiniz.
  10. İlacın kullanımına bağlı hipertansiyon, halsizlik, nefes almada güçlük, konuşmada bozukluk, görme bozukluğu ve denge kaybı gibi kalp ve dolaşım sorunlarının herhangi biri ile karşılaştığınızda tıbbi yardım için acilen doktorunuza başvurmalısınız.
  11. Bu ilacı kullanımınız süresinde ciltte mor lekeler, kolay kanama, halsizlik, vücutta ağrı, kas zayıflığı, ateş, nefes alıp vermede güçlük, şiddetli baş ağrısı, boyun tutulması, sarılık, iştah kaybı veya ani kilo alma, vücutta şişlik,  titreme, üşüme,  kırmızı deri döküntüsü, kaşıntı, ışığa karşı aşırı duyarlılık, irade dışı kasılma, asabilik, tedirginlik, kalp atımlarında hızlılık, koyu  renkli idrar, normalden az idrar yapma ya da hiç yapamama durumlarından herhangi biri  görüldüğünde hemen ilacın alımını durdurup derhal başvurmanız gerekir.
  12. Bu ilacı kullanırken dışarıdan alınan darbeye bağlı olmadan derinizde benek şeklinde morarıklıklar görüldüğünde, ilacın kullanımını kesip acilen doktorunuzla görüşünüz.
  13. Hekiminizin önerdiği dozu dikkate alınız. İlacın normal doz haricinde ekstra kullanımı sindirim organlarında kanama veya delinme gibi tehlikeler oluşturabilir. Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde kusma gibi kanamayı işaret eden olgulardan herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza veya bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.
  14. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

IBU-BABY 125 mg  Supozituvar (fitil)’ in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Size tavsiye edilenden eksik veya fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verir.
  2. Hekiminiz günde ne kadar, ne zaman ve hangi aralıklarla kullanacağınızı ateş ve ağrının şiddetine göre belirleyecektir.
  3. Bu ilaç sadece rektum bölgesine uygulanır. Fitili uygulayacağınız bölgenin temiz olmasına dikkat ediniz.
  4. Fitilin dışkıyla birlikte dışarıya atılımını engellemek için dışkılamadan sonra uygulanmasının daha faydalı olacağı göz önünde bulundurulmalıdır.
  5. Fitili baş ve işaret parmağınızla tutarak çocuğunuzun makatına uygulayınız. Ufak bir miktar pamuk koyarak kapatınız ve bir müddet sırt üstü yatmasını sağlayınız.

 

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş dönmesi, mide ekşimesi, ishal veya kabızlık, gaz, asabilik, halsizlik geçici olarak rastlanan yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:   İbuprofen
İlaç Marka İsmi: IBU-BABY 125 mg  Supozituvar

IBU-BABY 125 mg  Supozituvar (fitil) kullanma talimatı (prospektüsü)


IBU-BABY 125 mg Supozituvar (fitil)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir