GYNO-LOMEXIN Vajinal Krem

Endikasyon Bilgisi :

Etken maddesi Fentikonazol nitrat olan GYNO-LOMEXIN Vajinal Krem, dış genital bölgedeki mantarların üremesini önleyen bir kremdir. Mantarların özellikle Candida adlı maya mantarının sebep olduğu vajinanın dış kısmında şiddetli kaşınma, kızarıklık, kabarma gibi yakınmaların geçirilmesi için kullanılmaktadır.

 

GYNO-LOMEXIN Vajinal Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar :

Hekim tarafından tanımlanmamış deri hastalıklarında kullanılmamalıdır.

Tedaviniz süresince ve sonrasında kişisel hijyene özen gösteriniz. Yeni bir enfeksiyon oluşmaması için genital bölgenizin temizliğini ihmal etmeyiniz, iç çamaşırınızı sık sık değiştiriniz, iç giysilerinizin  naylon içerikli olamamasına dikkat ediniz. Vajinanın hava almasını engelleyecek kıyafetler giymemelisiniz. Rahat ve  pamuklu kıyafetleri tercih ediniz.

Bu kremi kullanırken yakınmalarınız azalsa bile hekimin söylediği kullanma süresini dikkate alınız. Reçetede yazılan süre boyunca kullanınız. İlacın kullanımını vaktinden önce bırakmanız halinde eski yakınmalarınız nüksedebilir.

Cinsel ilişki sırasında kullanılan Prezervatife (kondoma) teması halinde, prezervatifin yırtılmasına ve sızıntıya sebep olabilir. İstenmeyen gebeliklerin oluşmaması için kremin prezervatifle temasından kaçınmalısınız.  Tedaviniz süresince cinsel ilişki kurmamaya özen gösteriniz. Mantar enfeksiyonunu eşinize bulaştırmamak için kondom kullanmanız yeterli olmayacağından tedaviniz süresince cinsel ilişki kurmamaya özen gösteriniz. Enfeksiyonun nüksünün önlenmesi için eşinizinde üreme organında bu kremi kullanması gerekmektedir. Regl olduğunuz dönemde ilacın etkisi azalabileceğinden, vajinada kanamanız bittikten sonra kullanmanız tavsiye edilmekte. Hamileliğiniz boyunca ya da emzirme dönemlerinizde hekime sormadan bu kremin kullanılması önerilmemektedir.

 

GYNO-LOMEXIN Vajinal Krem nasıl kullanılır

Bu kremi hekiminiz  nasıl reçete edildiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Size verilen dozlardan daha fazla ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınız farklı yönde ilerler, sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Genital bölgenizi yıkadıktan sonra iyice kurulamalısınız. Yeterli miktarda kremi vajinanın dışına parmağınızla sürerek deriye yedirilmesini sağlayınız. Üç günlük bir tedavi sonunda yakınmalarınızda hızlı bir şekilde rahatlama görülecektir. Kremin kullanılması için en uygun zaman uyumadan hemen öncedir. Gün içerisinde de bir defa daha kullanabilirsiniz.

 

GYNO-LOMEXIN Vajinal Krem Yan Etkileri :

Kremi sürdükten sonra nefes almada zorluk, yüzünüzde, ağız kenarlarında, dil veya boğazınızda şişlik,  kurdeşen gibi kendinizde ilaca karşı bir alerji geliştiyse acilen hekiminizle görüşmelisiniz.

Genital bölgede geçici rahatsızlık hissi ilacın yan etkisi olarak görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Fentikonazol nitrat
İlaç Marka İsmi:  GYNO-LOMEXIN Vajinal Krem

GYNO-LOMEXIN Vajinal Krem kullanma talimatı


GYNO-LOMEXIN Vajinal Krem kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir