GIRASID % 0.3 Kulak Damlası

Ofloksasin etken maddesini içinde bulunduran GIRASID Kulak Damlası, sırasıyla; Duyu Organları, Otolojikler, Kulak enfeksiyonu ilaçları, Antienfektifler ve Ofloksasin şeklinde sınıflandırılmış olup, S02AA16 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz GIRASID, ACTAVİS İLAÇLARI  firmasının ürünüdür.

GIRASID için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, GIRASID ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, GIRASID dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; GIRASID kullanım şekli; GIRASID’in yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi GIRASID ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

GİRASİD KULAK DAMLASI Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

GİRASİD %0.3 KULAK DAMLASI Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

GİRASİD KULAK DAMLASI Kısa Ürün Bilgisi

GİRASİD %0.3 KULAK DAMLASI Kısa Ürün Bilgisi

İlacın etken maddesi Ofloksasin,  bakteri kaynaklı kulak enfeksiyonunda; kinolonlar grubu antibiyotik, bakteriyel DNA giraz inhibitörü

Doz: Dış kulak ve akut orta kulak enfeksiyonu: 1 yaş ila 12 yaş için ; 10 gün günde 2 defa 5 damla; 12 yaş üstü 10 gün günde 2 defa 10 damla; kronik orta kulak enfeksiyonunda 12 yaş üstü çocuk ve yetişkinler için 14 gün, günde 2 defa 10 damla GIRASID önerilir.

Kontrendikeleri: emzirme, hamilelik, alerji hassasiyeti

Hamilelikte C kategorisindedir, emzirenler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

Yan etki: tat alma değişikliği, kulak kaşıntısı

GIRASID Kulak Damlası da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. GIRASID’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir