GEMYSETİN Oftalmik Pomat

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: GEMYSETİN Oftalmik Pomat
  2. Endikasyon Bilgisi: kloramfenikol adlı etken maddeyi içinde bulundurur. GEMYSETİN göz merhemi, konjonktiva, korneada görülen bakteri enfeksiyonunda; bakteriostatik etkiye sahip, protein sentezini inhibe eden, antibiyotik olarak
  3. GEMYSETİN DOZAJI: damla ile birlikte kullanılıyor ise günde 1 kez akşam yatmadan; eğer tek kullanılıyor ise günde 3-4 kez takriben 1 cm. (tedavi beş gün)
  4. GEMYSETİN Kontrendikeleri:  2 yaşından küçükler, kan diskrazisi, aşırı duyarlılık.
  5. GEMYSETİN, hamilelikte C kategorisindedir ve emzirenlerde kullanılmaz.
  6. GEMYSETİN Etkileşimi:  Kumarinler, fenitoin, klorpropamid veya tolbutamid.
  7. GEMYSETİN yan etkisi: optik nörit, periferik nörit, apastik anemi, stomatit,
  8. GEMYSETİN göz merhemi de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. GEMYSETİN ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. GEMYSETİN göz merhemi sırasıyla, Antienfektifler, Sistemik Antibakteriyeller, Amfenikoller, Oftalmolojik ilaçlar ve kloramfenikol olarak sınıflandırılmış şekilde, S01AA01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz GEMYSETİN ‘in Deva Holding A.Ş üretimini yapar, ruhsatı da Pfizer Inc./ABD lisansıyla aynı şirkete aittir. GEMYSETİN göz merhemi için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

GEMYSETİN göz merhemi kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
GEMYSETİN göz merhemi kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

GEMYSETİN göz merhemi kısa ürün bilgisi
GEMYSETİN göz merhemi kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir