ERBİNOL 250 mg Tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: ERBİNOL 250 mg Tablet
  2. Endikasyon Bilgisi: Terbinafin adlı etken maddeyi içinde bulundurur. ERBİNOL tablet, tırnak mantarı (tinea unguium), ayak mantarı  (tinea pedis), kasık mantarı (tinea kruris); ağız veya boğaz mantarı, iç organlarda görülen mantar hastalıkları; saçkıran, saçlı derinin mantar hastalığı (tinea kapitis);  gövde, kol, ve bacaklarda görülen halka şeklinde iltihaplı, kaşıntılı, kızarık, yüzeyden kabarık lezyonlar ile belirgin vücut mantarında (tinea korporis);  mantarlı bölgedeki şiddet ve genişlikle ilgili olarak oral yoldan ilaç alımının gerektiği durumlarda antimikotik olarak.
  3. ERBİNOL DOZAJI: günlük 1 defa 1 tablet.
  4. ERBİNOL Kontrendikeleri: Terbinafine ve diğer bileşenlere alerji. karaciğer yetmezliği, emzirme.
  5. ERBİNOL, hamilelikte B kategorisindedir ve anne sütüne geçmektedir.
  6. ERBİNOL Etkileşimi: oral doğum kontrol ilaçları, terfenadin, triazolam veya tolbutamid içeren ilaçlar.
  7. ERBİNOL yan etkisi: eklem, kemiklerde ağrı, tat almada değişiklik, ishal, baş ağrısı, kusma, karın bölgesinde ağrı, cilt döküntüsü, kurdeşen, iştahsızlık, kas ağrısı.
  8. ERBİNOL da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. ERBİNOL ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. ERBİNOL; sırasıyla, Dermatolojikler, Dermatolojik antifungaller, Sistemik antifungaller ve terbinafin olarak sınıflandırılmış şekilde, D01BA02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz ERBİNOL tablet’in üretimini World Medicine İlaç Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. ERBİNOL 250 mg için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

250 mg ERBİNOL kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
250 mg ERBİNOL kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

250 mg ERBİNOL kısa ürün bilgisi
250 mg ERBİNOL kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir