EXTAL FORT 1200 mg Efervesan Tablet

Endikasyon Bilgisi :

EXTAL FORT 1200 mg Efervesan Tablet‘in etken maddesi Asetilsistein ağız, boğaz ve akciğerleri kaplayan koyu şekildeki balgamı parçalamak suretiyle kıvamını azaltarak, balgamın rahatça dışarıya çıkarılmasını sağlar. Asetilsistein maddesi ayrıca parasetamol (asetaminofen) zehirlenmelerinde karaciğerde hasar oluşmasını önlemektedir. EXTAL FORT, koyu olduğu için çıkarılamayan ya da güçlükle çıkarılabilen aşırı balgam salgılanmasıyla birlikte görülen akut ve kronik bronşit, bronşit eşliğinde soluk borusu iltihabı, nefes darlığı (bronşiyal astım), bronşektazi, tüberküloz (verem) ve üşütmeye bağlı iltihaplı solunum yolu rahatsızlıklarında balgam çıkarmayı rahatlatır. EXTAL FORT aynı zamanda bu tür rahatsızlıklarda balgam oluşumunun engellenmesine de katkıda bulunur.

 

EXTAL FORT 1200 mg Efervesan Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. EXTAL FORT kullandığınız sürelerde soluk alamama, kurdeşen, yüzde, dudak, dil veya boğazda şişkinlik gibi alerjiyi işaret eden bir durum gelişirse acilen hekiminizle görüşünüz ve acil tedavi yardımına ihtiyacınız olabileceğinden bir sağlık kuruluşuna müracaatta bulununuz.
  2. Böbrek veya karaciğer işlevlerinizde bozulma, astımınız, nöbet öykünüz ya da mide-oniki parmak bağırsağı ülseriniz varsa bu ilaçla tedaviye başlamadan önce durumunuzu hekiminize anlatınız. Asetilsistein kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  3. Eğer antibiyotik tedavisiyle birlikte bu ilacı da kullanıyorsanız, iki ilaç kullanımı arasında minimum iki saatlik bir zaman aralığı olmalıdır.
  4. Hekiminiz aksini söylemedikçe kullanımı 4 veya 5 gündür. Hekim rahatsızlığın şiddetini göz önünde bulundurarak uygun gördüğünde bu süreyi uzatabilir.
  5. Eğer mideniz sürekli bulanıyorsa veya şiddetli kusmanız varsa EXTAL FORT kullanımının bulantı veya kusmayı arttırabileceği ihtimaline karşı bu ilaca başlamadan önce hekime bu hususu anlatınız.
  6. Her ilaçta olduğu gibi Asetilsistein ile etkileşebilecek ilaçlar olabilir. Hekimi kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp metotları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminizle görüşmeden başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
  7. Tedavi olurken sulu gıdalar tüketmeye özen göstermelisiniz. Sulu gıdaların balgamın söktürülmesinde yardımı olabilir.
  8. Öksürük giderici ilaçlar yeterli öksürüğün azalmasına sebep olabileceğinden balgam öksürükle dışarıya atılamaz ve göğüste tıkanıklık başlar. Dolayısıyla EXTAL FORT öksürük gidericilerle birlikte kesinlikle kullanılmamalıdır.
  9. Hamileyseniz, ilaç kullanımı konusunda her zaman çok tedbirli davranmalısınız. Hamilelikte ve süt verme dönemlerinde hekime sormadan EXTAL FORT kullanılması önerilmemektir.

 

EXTAL FORT 1200 mg Efervesan Tablet’ in Kullanım Şekli :

 

  1. Hekimin tavsiye ettiği dozda EXTAL FORT efervesan tableti 1 bardak suyun içerisinde eritiniz ve tablet tamamen eridikten sonra ilacınızı bekletmeden içiniz. Yemeklerden hemen sonra ya da öğün aralarında da içilebilir.
  2. EXTAL FORT reçetede yazıldığı gibi kullanması gerekmektedir.  Bu ilaçla tedavi gördüğünüz sürece lütfen hekiminizin direktiflerini gözardı etmeyiniz. Söylenilen miktardan daha çok ya da tedavinin durdurulması gerektiği halde ısrarla kullanmaya devam edilirse, başka rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bu durum sağlığınızı tehdit edici boyutlara varabilir.

 

EXTAL FORT 1200 mg Efervesan Tablet Yan Etkileri :

 

  1. Ağız içinde enfeksiyon belirtileri, başağrısı, mide bulanması, kulakta çınlama, diyare, hazımsızlık ilacın nadiren gözlenen yan etkileridir.
  2. EXTAL FORT kullananlarda sıklıkla gözlemlenen yan etkilere ait bir veri gelmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Asetilsistein
İlaç Marka İsmi: EXTAL FORT 1200 mg Efervesan Tablet

EXTAL FORT 1200 mg Efervesan Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir