DARZOX SR 1.5 mg Uzatılmış Salınımlı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

DARZOX SR 1.5 mg Uzatılmış Salınımlı Tablet‘in içerisinde bulunan tiazidler grubundan bir madde olan  İndapamid, idrar söktürücüdür. Mininum idrar söktürücü etkisinin yanı sıra vasküler (damarlardaki) düz kaslarda ve kardiyak (kalbe ait) kaslardaki kasılmayı güçlü bir şekilde engelleyen etkileriyle yüksek kan basıncının normal düzeye düşürülmesine yardımcı olur. DARZOX SR, esansiyel (primer) yüksek tansiyonun tedavisinde ve konjestif kalp yetersizliği olan kişilerde görülen vücuttaki sıvı tutulumu (ödem) varlığında kullanılmaktadır.

DARZOX SR 1.5 mg Uzatılmış Salınımlı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Ağır bir  böbrek hastalığınız veya idrar yapmama durumunuz, ağır karaciğer rahatsızlığınız var ise ya da kandaki potasyum düzeylerinde düşüklük tespiti durumlarından herhangi birisi  kendinizde var ise, DARZOX SR ile tedaviye başlamadan önce hekiminize bu konuları anlatınız. DARZOX SR kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  2. DARZOX SR ile tedaviye başlamadan önce eğer böbrek, karaciğer, şeker hastalığı veya kas güçsüzlüğü, damla hastalığı, lupus, sulfonamid  grubu ilaçlara alerji rahatsızlıklarından herhangi birine sahip iseniz; hastalıklarınızı ve kullandığınız ilaçları hekiminize  bildiriniz.
  3. DARZOX SR kullanımının üzerinizdeki etkisinin olumlu olup olmadığını anlamak için tansiyonunuzu düzenli olarak kontrol ettiriniz ve kan tahlillerinizi yaptırınız.
  4. Tedaviniz sırasında aşırı kusma veya su kaybını içeren bir durum meydana geldiyse; acilen hekiminizle görüşmelisiniz. Kan ve idrar tahlillerine ihtiyaç duyulabilir.
  5. DARZOX SR alımını hekime danışmadan aniden kesmeyiniz veya doz atlaması yapmayınız. Aksi halde durumunuz kötüleşebilir.
  6. Her ilaçta olduğu gibi DARZOX SR ile etkileşebilecek ilaçlar olabilir. Kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar, vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler varsa hekiminize bildiriniz. Hekimle görüşmeden başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.
  7. DARZOX SR, gebelikte oluşan vücut ödemlerinin tedavisi için kullanıma uygun değildir.
  8. Hamileyseniz, ilaç kullanımı konusunda her zamankinden daha çok tedbirli davranmalısınız. Hamilelikte ve süt verme dönemlerinde DARZOX SR kullanılması önerilmemektir.

 

DARZOX SR 1.5 mg Uzatılmış Salınımlı Tablet’ in Kullanım Şekli :

  1. DARZOX SR ile tedavi gördüğünüz sürece lütfen hekiminizin direktiflerini gözardı etmeyiniz.
  2. Her bir DARZOX SR tableti 1 bardak dolusu suyla birlikte, sabahları ve aynı saatte almaya özen gösteriniz.

 

DARZOX SR 1.5 mg Uzatılmış Salınımlı Tablet Yan Etkileri :

  1. DARZOX SR ilacını aldıktan sonra soluk alamama, kurdeşen, yüzde, dudak, dil veya boğazda şişkinlik gibi alerjiyi işaret eden bir durum gelişirse acil tedavi desteğine ihtiyacınız olabileceğinden derhal bir sağlık kuruluşuna müracaat ediniz.
  2. Kas krampları, baş ağrısı, sinirlilik, halsizlik, yorgunluk, aritmi, mide bulantısı, diyare, hazımsızlık, hepatit, deride kızarıklık, konstipasyon, libido azalması, cinsel isteksizlik, ışık duyarlılığı DARZOX SR tabletin çok nadir görülebilecek yan etkileridir. Bu şikayetlerden herhangi birisini kendinizde gördüğünüzde hekiminizi haberdar ediniz.

 

İlaç Etken Maddesi: İndapamid
İlaç Marka İsmi: DARZOX SR 1.5 mg Uzatılmış Salınımlı Tablet

DARZOX SR 1.5 mg Uzatılmış Salınımlı Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir