ENZAFLU 75 mg sert kapsül

Endikasyon Bilgisi :

Virüsün vücutta yayılımını engelleyen Oseltamivir adlı etken maddeyi içinde bulundurur. ENZAFLU 75 mg sert kapsül, grip virüsü enfeksiyonunun tedavisinde ve önlenmesinde kullanılan bir ilaçtır. Kullanımı, grip salgını esnasında 2 haftalık üstü bebek, çocuklar ve yetişkinlerde grip tedavisinde kullanılır.  2 haftadan büyük bebeklerde grip semptomlarının görüldüğü ilk gün veya ikinci gün tedavinin başlatılması gerekmektedir. Salgın esnasında 1 yaş ve üstü çocuklar ve yetişkinlerde gripten korunmak amaçlı da kullanılabilir.
—GRİP, virüs kaynaklı bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. Belirtileri : yüksek ateş (>37,8°C) , baş ağrısı, burun tıkanıklığı ve akıntı, vücutta bitkinlik, öksürme, kas ve eklem ağrısı görülebilir. Bu şikayetler başka bir hastalığa  bağlı olabilir. Gerçek grip enfeksiyonları yalnızca toplumda grip virüslerinin dolaştığı yıllık salgın dönemlerinde ortaya çıkar. Bu salgın dönemi dışında, grip benzeri belirtiler, genellikle başka enfeksiyonlar veya hastalıklar sebebiyle oluşur.

 

ENZAFLU 75 mg sert kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Bu ilaç grip aşısı değildir. Enfeksiyonu tedavi eden ve virüsün yayılımını önleyen bir ilaçtır. Aşı Grip aşısının etkisini değiştirmez, hekiminiz hem aşıyı kullanmanızı, hem de bu ilaçla tedaviyi öngörebilir.
  2. Antiviral Ajanlar (Grip A ve B), Grip Virüsü Aşısı’nın (Canlı/Zayıflatılmış) terapötik etkisini azaltabilir. Canlı grip virüs aşısı uygulamasından 48 saat önce başlayıp 2 hafta sonra biten bir süre boyunca anti-grip antivirallerinden kaçınınız.
  3. Herhangi bir solunum rahatsızlığı, kronik kalp rahatsızlığı, bakteri kaynaklı bir enfeksiyon ya da bağışıklık sisteminin çalışmaması durumlarından birisi var ise; ilacınızı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için hekime bunları bildirmelisiniz.
  4. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde hekime danışmadan bu ilacı kullanmayınız.
  5. Eğer klorpropamid, probenesid, metotreksat, fenilbutazon veya probenesid içeren ilaçlardan biriyle tedavi görüyorsanız; ilacınızı kullanmadan önce hekiminizi bilgilendiriniz.
  6. İlacınızı kullanırken hastalığınızda bir iyileşme görülmezse hatta şikayetlerinizde artma olursa; acilen hekiminize haber veriniz.
  7. İlacın etken maddesine bir alerjiniz var ise; bu ilacı kullanmayınız.

 

ENZAFLU 75 mg sert kapsül’ün Kullanım Şekli :

  1. Hekimle görüşmeden ilaç kullanmayın. Hekiminiz ENZAFLU ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak suyla beraber alınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Soluk alıp vermede güçlük, ürtiker, yüzde,  ağızda, boğaz ve dilde şişlik gibi bir durumda vakit kaybetmeden bir sağlık kurumu veya hekiminize bildiriniz.
  2. 13 ila 17 yaş aralığında ve yetişkinlerde: bulantı ve baş ağrısı en yaygın görülen yan etkilerdir. Yorgunluk, baş dönmesi, bronşit, burun akıntısı, uyuyamama, vücut ağrısı, ateş, boğaz ağrısı, öksürme, karın ağrısı, uçuk, sinüs iltihabı, hazımsızlık ve mide şikayetleri ilacın yaygın görülen yan etkileridir ve bunlar ilacın ilk dozundan sonra görülür. Genelde tedavi sürerken kendiliğinden geçer.
  3. 1 ila 12 yaş aralığı çocuklarda: kusma, burunda tıkanıklık ve öksürme en yaygın görülen yan etkilerdir. Kulak iltihabı, mide rahatsızlığı, bulantı, baş ağrısı, göz iltihabı ilacın yaygın görülen yan etkileridir. Bunlar 1 ila 12 ay aralığı bebekler için de  geçerlidir.  1 ay ila 12 ay aralığı bebeklerde ishal ve bebek bezi pişiği de yan etki olarak gözlemlenmiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Oseltamivir fosfat
İlaç Marka İsmi: ENZAFLU 75 mg sert kapsül
İlaç ATC Kodlaması: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ilaç sınıflamasında ENZAFLU , sırasıyla; ANTİENFEKTİFLER (SİSTEMİK), SİSTEMİK ANTİVİRALLER, DİREKT ETKİLİ ANTİVİRALLER, Neuraminidaz inhibitörleri, oseltamivir fosfat olarak sınıflandırılmış şekilde ve J05AH02 ATC koduyla yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz ENZAFLU 75 mg sert kapsül’ün üretimini yapan Abdi İbrahim İlaç Sanayi’dir. İlaç Ruhsatı aynı firmaya aittir.
— ENZAFLU endikasyonu, ne ilacı;
—ENZAFLU uygulanımından önce bilinmesi gereken konular; emzirme evresinde, hamile olanlarda kullanılır mı;  etkileşim bilgisi ve kontrendikeleri; saklama koşulları;
—ENZAFLU kullanımıyla ortaya çıkan istenmeyen etkilerde yapılması gerekenler;
—ENZAFLU kullanışı ile ilgili öneriler, uygulanım biçimi, doz bilgisi; bunlarla ilgili hekim ve hastaların okuması için hazırlanmış prospektüslerin pdf belgelerinde Abdi İbrahim İlaç’ın daha kapsamlı açıklamalarına erişilebilir.
ENZAFLU 75 mg sert kapsül’ün kullanma talimatı, prospektüsü
ENZAFLU 75 mg sert kapsül'ün kullanma talimatı, prospektüsü

ENZAFLU 75 mg Sert Kapsül’e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgisi)
ENZAFLU 75 mg Sert Kapsül'e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgisi)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir