EJACERA % 10 sprey, çözelti

Endikasyon Bilgisi :

Cinsel işlev bozukluğu yaşayan erkeklerde EJACERA sprey; erken boşalmanın (ejekülasyonun) geciktirilmesine yardımcı olur. İlacın etken maddesi lidokain, hücre zarındaki sinirsel uyarıların oluşumunu ve iletimini önlemek suretiyle, uygulandığı bölgede uyuşma (dermal anestezi) sağlayarak etkisini gösterir. EJACERA, hekim tavsiyesi dışında en fazla üç aylık kullanımla sınırlıdır.

 

EJACERA %10 sprey, çözelti’nin Kullanım Şekli

  1. Hekiminiz EJACERA Spreyi nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince önemle hekimin direktiflerine uyunuz.
  2. EJACERA Sprey ile tedavi süresi, hekim önerisi dışında en fazla üç aylık kullanımla sınırlıdır.
  3. İlacınızı cinsel birleşmeden takriben 10-15 dakika önce penisinizin başına(prepitium) ve gövde kısmına başlangıçta birkaç defa püskürtünüz. Ancak 1 günde maksimum püskürtme dozu 6 defayı geçmemesine ve gerekli olan en az miktarı kullanmaya dikkat etmeniz önemlidir. İlacı uyguladıktan sonra hafifçe masaj yaparak emilmesini sağlayınız. Cinsel birleşmeden sonra yıkamayı ihmal etmeyiniz.
  4. Eğer, penisinizde deri döküntüleri veya egzama var ise; EJACERA kullanmayınız.

 

EJACERA %10 sprey  Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine veya herhangi bir ilaca karşı daha önce sizde aşırı hassasiyet oluştuysa; EJACERA Spreyi kullanmanız önerilmemektedir.
  2. Deri üzerine sürülen bir ilaç olduğu için ağır karaciğer hastalığı yada böbrek hastalığı olanlarda dozaj ayarlamasına gerek bulunmamaktadır.
  3. Cinsel organınızda (peniste) mantar, bakteri veya virüs kaynaklı herhangi bir enfeksiyon belirtisi var ise bu ilacı kullanmayınız.
  4. Eğer kalp ritmi bozukluğunuz var ise ve kalp ritminizi düzenleyici herhangi bir ilaçla tedavi görüyorsanız; EJACERA Sprey kullanmanız önerilmez.
  5. Kan dolaşımı enfeksiyonu (septisemi) veya sepsis varlığı ve genital bölgedeki mukozanın  hasarlı olması EJACERA’nın hızlı emilmesine sebep olabileceğinden söz konusu durumlarda çok dikkatli kullanılmalıdır.
  6. İyi huylu olmayan tümör varlığı ya da epilepsi hastalığı, ağır kalp hastalığı veya  porfiria rahatsızlığınız var ise; EJACERA ilacı kullanmadan önce hekiminizi rahatsızlıklarınız konusunda bilgilendirmelisiniz.
  7. Korneada tahriş oluşturabilme tehlikesine karşı EJACERA’nın gözünüze değmesinden sakınınız. Yanlışlıkla değmesi halinde bol ılık su ile temizleyiniz.
  8. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde bu ilaç  hekime danışmadan kullanılmamalıdır.

 

EJACERA %10 sprey, çözelti’nin yan etkileri

  1. Genital bölgede kızarıklık, kaşıntı ve tahriş EJACERA Spreyin yaygın görülebilecek yan etkilerdir.
  2. EJACERA Spreyin uzun süreler kullanımına bağlı dermal hassasiyet yan etki olarak görülebilir.

 

İlaç Etken maddesi: lidokain hidroklorürdür.
Diğer bileşenleri:  lavanta esansı,  propilen glikol, sodyum hidroksit, PEG 400, klorhekzidin glukonat, saf su.
İlaç Marka İsmi : EJACERA %10 sprey

EJACERA sprey kullanma talimatı


EJACERA sprey kullanma talimatı

EJACERA sprey  kısa ürün bilgisi


EJACERA sprey kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir