ELİQUİS 5 mg Film Kaplı Tablet

Apiksaban adlı etken maddeyi içinde bulunduran ELİQUİS 5 mg Film Kaplı Tablet, sırasıyla; Kan ve Kan Yapıcı Organlar, Antitrombotikler,  Direkt faktör Xa inhibitörleri ve apiksaban şeklinde sınıflandırılmış olup, B01AF02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ELİQUİS 5 mg, PFIZER PFE İLAÇLARI firmasının ürünüdür.

ELİQUİS 5 mg için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, ELİQUİS ne ilacıdır; ELİQUİS’e başlamadan önce uyulması gerekenler, ELİQUİS dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; ELİQUİS kullanım şekli; ELİQUİS 5 mg yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi ELİQUİS Film Tablet  ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

ELİQUİS 5 mg Film Kaplı Tablet’e ait Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

ELİQUİS 5 mg Film Kaplı Tablet'e ait Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

ELİQUİS 5 mg Film Kaplı Tablet’in Kısa Ürün Bilgilendirmesi

ELİQUİS 5 mg Film Kaplı Tablet'in Kısa Ürün Bilgilendirmesi

Apiksaban, trombin üretimini ve trombüs gelişimini engelleyen faktör Xa aktif bölge inhibitörü, kan sulandırıcı

Doz: günde 2 defa 2,5-5 mg apiksaban

Etkileşim: mantar ilaçları, antiviral ilaçlar, sarı kantaron, yüksek tansiyon, kalp, sara ve verem ilaçları, antidepresanlar

Hamilelikte B kategorisindedir, emzirenler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

Kontrendikeleri: aşırı duyarlılık, aktif kanama

Yan etki: gama-glutamiltransferaz enziminde yükselme, kansızlık; kanlı idrar, makat, bağırsak, mide, göz, dişeti ve burunda kanama; mide bulantısı, hipotansiyon

ELİQUİS de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz ELİQUİS Film tableti nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. ELİQUİS’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir