ELEKTRA PLUS Jel

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Deksketoprofen trometamol, Tiyokolşikosid‘dir. ELEKTRA PLUS Jel, ağrı kesici, iltihap giderici ve kas gevşetici bir ilaçtır. Romatizmal hastalıklar, periartrit (Eklem çevresindeki dokuların iltihaplanması), romatoid artrit (eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve şekil bozukluğuna yol açan yangılı, kronik iltihaplı eklem hastalığı), tendinit (kasları kemiğe bağlayan tendonda iltihaplanma) tenosinovit (tendonun ve onu saran kılıfın iltihaplanması), bursit-bursitise ( kemik veya eklemi saran yumuşak dokunun üzerinde oluşan içi sıvı dolu keseciklerin iltihabına) ve osteoartrite (kireçlenmeye) bağlı ağrılar; sırt ağrısı, bel ağrısı (lumbago), boyun ağrısı gibi kas gerginliğiyle eşliğinde görülen omurganın (vertebral kolonun) akut veya kronik ağrılı hastalık belirtilerinin tedavisinde; kaza veya spor yaralanmalarının sebep olduğu kas ve eklemlerde burkulma, incinme ve ezilmelere bağlı şişlik, gerginlik, ağrı ve iltihabi durumların rahatlatılmasında kullanılır.

ELEKTRA PLUS Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.
  2. ELEKTRA PLUS, ağrı kesici, iltihap giderici ve kas gevşetici bir ilaçtır.
  3. İlacın etken maddeleri olan Deksketoprofen veya tiyokolşikoside ya da ilacın içindeki yardımcı maddelerine karşı bir alerjiniz var ise; ELEKTRA PLUS Jeli kullanmanız önerilmez.
  4. ELEKTRA PLUS Jeli, diğer kas gevşeticiler ile birlikte kullanılmamalıdır.  Halihazırda kullanmakta olduğunuz kas gevşetici ilacınız var ise bunu hekiminize söyleyiniz.
  5. ELEKTRA PLUS kullanırken ve bu ilaçla tedavi bitiminden 15 gün geçinceye kadar  güneş ışığı ve yapay UV ışıklarından uzak durunuz.  Bu ilaç cildinizi güneşe karşı daha duyarlı hale getirebilir. Dışarı çıkmanız halinde koruyucu giysiler giymelisiniz.
  6. Tedaviniz süresince ELEKTRA PLUS ile birlikte, güneş koruyucuları ve losyonları, böcek kovucular ve diğer cilt ürünlerini kullanmaktan kaçınınız.
  7. ELEKTRA PLUS ile tedavi sürerken  jelin sürüldüğü yerde tahriş, yanma, iltihap, egzama ve kaşıntı oluşursa, jelin kullanımını  hemen durdurup, hekiminizle irtibata geçiniz.
  8. Kabartılı, isilikli, egzama veya enfeksiyonlu, açık yaralı, hasarlı veya yanık ciltlere ELEKTRA PLUS kesinlikle sürülmemelidir. Bu tür durumların tamamen iyileşmesini beklemelisiniz.
  9. ELEKTRA PLUS Jel, anal veya genital bölge, mukoza ve göze değdirilmemelidir.
  10. Kasların görevin yerine getirememesi durumu ya da Aspirine (Asetilsalisilik asit) veya bu gibi diğer steroid olmayan iltihap giderici ilaçlara karşı bir hassasiyet vardı ise, kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaç kullanımı veya kanamayla ilgili bir rahatsızlık ya da astım gibi tıkayıcı bir solunum yolu hastalığı var ise ya da daha önceleri Aspirin (Asetilsalisilik asit) veya bu gibi diğer steroid olmayan iltihabı giderici bir ilaç kullanırken astım nöbeti, akut alerjik rinit (alerjiye bağlı burun içerisinde kısa süreli iltihaplanma), burunda polip (alerjiye bağlı burun içerisinde oluşan kitleler), ürtiker (kurdeşen), ilaca karşı alerji ( yüz, gözler, dudaklar veya dilde şişme veya soluk alamama) veya göğüste hırıltı oluşması, hamile olmak veya çocuk emzirmek gibi durumların varlığında ELEKTRA PLUS Jel kullanılmamalıdır.
  11. ELEKTRA PLUS ile tedavi edilen cilt bölgesini hava geçirmeyen kapatıcı bandajlarla sarmayınız ve sıcak su torbası ya da sıcak havlu gibi  sıcağa maruz kalacak uygulamalar yapmayınız.
  12. ELEKTRA PLUS Jel 18 yaşından küçüklerde kullanılmaz.
  13. Ağır karaciğer veya böbrek yetmezliği olan hastalar; ELEKTRA PLUS Jeli kullanmadan önce hekime sorunuz.
  14. Hamilelikte ve emziren annelerde ELEKTRA PLUS Jel kullanılmamalıdır.

 

ELEKTRA PLUS Jel’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz başka türlü önermediği sürece ELEKTRA PLUS Jel, ağrılı bölgeye yeterli miktarda sıkılıp, hafif  hareketlerle masaj yaparak günde 2 veya 3 kere sürülmek suretiyle uygulanmaktadır. Jeli sürdükten sonra ellerinizi muhakkak yıkayınız.
  2. Hekiminiz  ELEKTRA PLUS ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz.

 

ELEKTRA PLUS Jel’in Yan Etkileri :

  1. ELEKTRA PLUS Jelin kullanımına bağlı olarak yaygın (sık) görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.
  2. Fotosensitivite (ışığa duyarlılık) reaksiyonları (ciltte sıvı dolu kabarcıklar, kızarıklık), alerjik deri reaksiyonu, deri döküntüleri, dermatit (ciltte kızarıklık, şiddetli kaşıntı, şişlik, sulanma, kabuklanma, kepeklenme), ELEKTRA PLUS Jelin oldukça seyrek rastlanan yan etkileridir. Bu yan etkilerden herhangi birini kendinizde gözlemlerseniz,  ilacı kullanmayı durdurup, hiç vakit kaybetmeden hekiminize veya bir sağlık kuruluşuna gidiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Deksketoprofen trometamol, Tiyokolşikosid
İlaç Marka İsmi: ELEKTRA PLUS Jel

ELEKTRA PLUS Jel Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)


ELEKTRA PLUS Jel

ELEKTRA PLUS Jel Kısa ürün bilgisi

ELEKTRA PLUS Jel Kısa ürün bilgisi

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir