DEXPLUS Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Deksketoprofen trometamol, Tiyokolşikosid’dir. DEXPLUS 25 mg/8 mg Film Tablet, kas gevşetici, ağrı kesici ve iltihap önleyici bir ilaçtır.  Osteartrit (eklemlerde harabiyet ve kireçlenme); eklem dışı romatizma ve ani ortaya çıkan omurilik kaynaklı ağrılı kas spazmlarının ek tedavisinde; omurganın ağrılı hastalık belirtilerinin tedavisinde ve travma ve ameliyat sonrasında oluşan ağrılarda kullanılır.

DEXPLUS 25 mg/8 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.
  2. Vücutta  iltihap ve ağrıya sebep olan belirli biyolojik etkenleri azaltan, iltihap giderici ve ağrı kesici bir ilaçtır.
  3. Ciddi kalp yetmezliğiniz, orta veya şiddetli böbrek sorunları veya ciddi karaciğer sorunlarınız varsa ya da kanama bozukluğu veya kan pıhtılaşma bozukluğunuz ya da  astımınız varsa veya daha önceden aspirin ve türevlerinden herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı ve alerjik belirtiler görüldüyse ya da süregelen iltihaplı bağırsak hastalığınız veya sindirim sistemi problemleriniz (hazımsızlık, mide ekşimesi gibi)  varsa veya kas ve kasların görev yapamaması durumu varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  4. Geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak hastalığı, geçirmiş olduğunuz mide kanaması öyküsü, yüksek tansiyon (hipertansiyon), konjestif kalp yetmezliği, geçmişte yaşanan bir kalp krizi, felç veya kan pıhtılaşması, üreme problemi varsa veya kısırlık testi yaptıracaksa, önceden yaşanmış Crohn hastalığı öyküsü, önceden yaşanmış  ülseratif kolit öyküsü, bağ dokusu hastalığı, karaciğer veya böbrek hastalığı durumlarından herhangi birine sahip iseniz ; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  5. Aktif ve tekrarlayan mide ve bağırsak ülseri veya mide-bağırsak kanaması varsa; kullanmayınız.
  6. İdrar söktürücü ilaç alıyorsanız veya kusma, ishal ya da yeterli olmayan miktarda sıvı alımı nedenlerinden dolayı şiddetli derecede dehidrasyonunuz varsa (vücudun çok miktarda sıvı kaybı); doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  7. By-pas ameliyatı öncesi ve sonrası ağrıların tedavisinde kullanmayınız.
  8. İlacın kullanımı  mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi riskler oluşturabilir.Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde  kusma gibi kanama belirtilerinden herhangi biri görüldüğünde acilen doktorunuza başvurunuz.
  9. Yaşlı hastaların mide ve bağırsaklardaki  ciddi yan etkilere maruz kalma olasılığı daha yüksektir.
  10. 18 yaş altındaki çocuklarda ve ergenlerde kullanılmamalıdır.
  11. Tedavi süresi 5 ila 7 gündür.
  12. İlacı alırken  alkol kullanmaktan  kaçınınız. Alkol ilacın yan etkilerini arttırmaktadır.
  13. Kullanımı uyuşukluğa sebep olabileceğinden araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  14. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır.

DEXPLUS 25 mg/8 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu yeterli miktarda su ile  alınız.
  3. Tedavi dozu günde 12 saatte bir 1 er tablet önerilir.  Günde 2 tabletten fazla kullanılmamalıdır. Tedavi süresi 5-7 gündür.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, kusma,  ishal, karın ağrısı ve ishal yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Deksketoprofen trometamol, Tiyokolşikosid
İlaç Marka İsmi: DEXPLUS 25 mg/8 mg Film Tablet

DEXPLUS 25 mg/8 mg Film Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

DEXPLUS 25 mg-8 mg Film Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

DEXPLUS 25 mg/8 mg Film Tablet kısa ürün bilgisi

DEXPLUS 25 mg-8 mg Film Tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir