EKSPAZ PLUS Film Tablet

Endikasyon Bilgisi:

İlacın etken maddesi Otilonyum bromür, Simetikon’dur. EKSPAZ PLUS Film Tablet, sindirim sisteminin düz kasları üzerinde etki göstererek spazmları (kasılmaları) giderir, sindirim kanalının aşırı motilitesini (hareket bozukluğunu) düzenler ve mide-bağırsak kanalındaki gaz kabarcıklarını dağıtıcı etkisiyle gazın oluşumunu önleyerek  şişkinliği (gazı) giderir. EKSPAZ PLUS, karında şişlik, baskı veya gerginlik hissi, bulantı, karın ağrısı, kabızlık, ishal, acil tuvalet ihtiyacı gibi belirtilerle karakterize  İrritabl Bağırsak Sendromu tedavisinde ve aşırı gaza bağlı ağrılı bağırsak spazmları, şişkinlik ve hareket bozukluğu ile karakterize  diğer sindirim sistemi şikayetlerinin rahatlatılması için kullanılır.

EKSPAZ PLUS Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. EKSPAZ PLUS, sindirim sisteminin düz kasları üzerinde etki göstererek spazmları (kasılmaları) giderir, sindirim kanalının aşırı motilitesini (hareket bozukluğunu) düzenler ve mide-bağırsak kanalındaki gaz kabarcıklarını dağıtıcı etkisiyle gazın oluşumunu önleyerek  şişkinliği (gazı) giderir.
  3. Levotiroksin (tiroid tedavisinde kullanılan) etken maddeli bir ilaç kullanıyorsanız, bu durumu doktorunuza söyleyiniz. Levotiroksin etken maddeli ilaçlarla birlikte kullanıldığında, her iki ilaç alımı arasında en az 4 saat olması önerilmektedir.
  4. Mide-bağırsak sisteminde delinme, tıkanma veya bunların şüphesi varsa; EKSPAZ PLUS‘ u kullanmayınız.
  5. Eğer göz tansiyonunuz (glokom) veya prostat büyümesi varsa ya da şeker hastasıysanız  veya mide çıkışında tıkanıklık gibi rahatsızlıklarınız varsa, EKSPAZ PLUS‘ u doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  6. EKSPAZ PLUS‘ u çocuklarda kullanmayınız.
  7. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde kullanılması önerilmez. Doktorunuza danışmadan kesinlikle  kullanmayınız.

EKSPAZ PLUS Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte yemeklerden 20 dakika önce alınız.
  3. Günde 2-3 kere 1 tablet alınması önerilmektedir.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

İlaç Etken Maddesi:  Otilonyum bromür, Simetikon
İlaç Marka İsmi: EKSPAZ PLUS Film Tablet

EKSPAZ PLUS Film Tablet kullanma talimatı


ekspaz-plus-film-tablet-ilac-prospektusu

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir