DROVID 200 mg Film Tablet

Ofloksasin adlı etken maddeyi içinde bulunduran DROVID sırasıyla; Antienfektifler, Sistemik Antibakteriyeller, Kuinolanlar, Fluorokuinolonlar ve ofloksasin şeklinde sınıflandırılmış olup, J01MA01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz DROVID 200 mg, DROGSAN İLAÇLARI SANAYİ firmasının ürünüdür.

DROVID için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (Endikeleri,  DROVID ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, DROVID dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; DROVID kullanım şekli; DROVID yan etkisi, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi DROVID Film Tablet ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

DROVID 200 mg Film Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

DROVID 200 mg Film Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

DROVID 200 mg Film Tablet Kısa Ürün Bilgisi

DROVID 200 mg Film Tablet Kısa Ürün Bilgisi

Ofloksasin (etken madde)

fluorokinon grubu antibiyotik, bakteriyel DNA giraz inhibitörü

Günlük 200-800 mg

Kontrendikeleri: emzirme, gebelik, büluğ çağıındaki çocuklar, santral sinir sistemi hasarı, epilepsi ve tendon hastalığı olanlarda.

Etkileşim: glibenklamid, teofilin, sukralfat, vitamin K antagonistleri, nonsteroidal antienflamatuvarlar, QT uzatan ilaçlar, kinolonlar veya antiasitlerle beraber kullanıldığında (dikkatle izlenmelidir)

Hamilelikte C kategorisindedir, emzirenler hekime danaşımadan kullanmamalıdırlar.

Yan etki: Seyrek yan etkiler; kurdeşen, aşırı terleme, püstüler döküntü, artralji,  tendinit, sıcak basması,kabuskanda kreatin yükselmesi, aşil tendonun, vasküler purpura, kolestatik sarılık, psödomembranöz kolit, bronkospazm, anemi, dispne, anjiyoödem, anoreksi, konfüzyon, kas koordinasyon bozukluğu, parosmi, uyku, sersemlik, disguezi, parestezi, nöropati, baş ağrısı, ekstrapiramidal bozukluk. görme zayıflığı, tinnitus, taşikardi, anksiyete, ajitasyon, insomnia,

DROVID de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz DROVID’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. DROVID’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız rahatsızlığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. DROVID 200 mg Film Tablet ile tedavi yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir